Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Drugo Otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnim moto utrkama Brod Open Race

Atraktivne vožnje vrhunskih motociklista oduševile Brođane

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Cilj ovog sportskog natjecanja je organizirati vrhunski događaj koji će biti besplatan za sve posjetitelje i organizacijski biti na nivou najpoznatijih moto utrka

U Slavonskom je Brodu drugu godinu zaredom održano Otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnim moto utrkama Brod Open Race u organizaciji udruge  Big Bike Racing. Ova je udruga lani dobila priznanje Hrvatskog motociklističkog saveza za najbolje organiziranu utrku u prvenstvu Hrvatske. Ovogodišnja utrka vožena je na trkalištu kod sportske dvorane Vijuš, na dionici dugoj 1300 metara.

Okupio se velik broj natjecatelja, osobito u najjačim kategorijama, koji su gledateljima priuštili pravi adrenalinski spektakl. Za razliku od lani, sudionike su ove godine poslužile i dobre vremenske prilike, bez kiše i s blagom temperaturom. 

Ljubitelji oktanskih sportova, mopedisti i motociklisti, doista su imali što vidjeti. Utrci su u ime Brodsko-posavske županije nazočili župan Danijel Marušić i predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić.

Cilj ovog sportskog natjecanja je organizirati vrhunski događaj koji će biti besplatan za sve posjetitelje i organizacijski biti na nivou najpoznatijih moto utrka te pokrenuti tradiciju koja će trajati godinama i koja će u najboljem svijetlu promovirati Slavonski Brod, Brodsko-posavsku županiju i hrvatski moto sport u zemljama okruženja.

Na nedavnom sastanku župana Marušića s organizatorima utrke izražen je zajednički stav da je Slavonski Brod, zbog  svoje geostrateške pozicije i blizine autoceste, idealno mjesto za održavanje ovakvih susreta. Naglašene su i druge koristi od održavanja manifestacije, posebice u razvoju kontinentalnog turizma i ugostiteljstva.