Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Autotransport

Besplatan prijevoz za učenike osnovnih škola tijekom ljetnih praznika

Foto: Grad Šibenik
Želja nam je da našim školarcima omogućimo jednostavnije i sigurnije kretanje i odlazak na plažu u vrijeme kad su rasterećeni školskih obaveza, rekao je zamjenik šibenskog gradonačelnika Paško Rakić

Od završetka ove, pa do početka iduće 2020./2021. školske godine autobusi tvrtke „Autotransport“ d.d. učenike osnovnih škola s prebivalištem na području grada Šibenika vozit će besplatno.

Otočna infrastruktura Za obnovu ambulante na Kapriju 400.000 kuna

- Želja nam je da našim školarcima omogućimo jednostavnije i sigurnije kretanje i odlazak na plažu u vrijeme kad su rasterećeni školskih obaveza. Također, ova besplatna usluga gradskog prijevoza učenicima za vrijeme ljetne sezone, olakšat će izdatke i njihovim roditeljima - rekao je zamjenik šibenskog gradonačelnika Paško Rakić.

Rezultat je to dogovora Grada Šibenika i koncesionara gradskog prijevoza, tvrtke Autotransport, koji za vrijeme trajanja mjera Stožera civilne zaštite RH o proglašenju epidemije bolesti COVID-19, nisu bili u mogućnosti obavljati uslugu prijevoza putnika u javnom prometu.

Podzemna garaža u Šibeniku Dizalica demontirana i preseljena na novo gradilište

Grad Šibenik temeljem ugovora o koncesiji za obavljanje komunalne djelatnosti prijevoza putnika u javnom prometu na području grada subvencionira prijevoz posebnim kategorijama putnika po socijalnom, starosnom i prihodovnom kriteriju.