Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Preko Beča i Zagreba

Betlehemsko svjetlo stiglo u Splitsko-dalmatinsku županiju

Betlehemsko svjetlo
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Betlehemsko svjetlo, koje je iz Betlehema, preko Beča i Zagreba, stiglo u Split županu Blaženku Bobanu predali su izviđači

- Mi, izviđači Splita Vam predajemo ovo Betlehemsko svjetlo i prenosimo sve svete poruke koje je navijestio i Kristov život: ljubav za sve ljude, dobrota, skromnost, istinoljubivost, borba za pravednost i bolje u svima nama. Prenoseći Vam Betlehemsko svjetlo koje su nosile tisuće izviđača Europe i Hrvatske, u ime skauta svijeta, izviđača-skauta Hrvatske, Dalmacije i Splita želimo Vama i svima u Splitsko-dalmatinskoj županiji mir i dobro. Na dobro Vam došlo Kristovo rođenje - poručili su skauti predajući županu Blaženku Bobanu Betlehemsko svjetlo, koje je iz Betlehema, preko Beča i Zagreba stiglo u Split.

Župan Blaženko Boban je, izvijestili su iz Županije, primajući Betlehemsko svjetlo zahvalio izviđačima i poručio: "Primio sam ovo svjetlo kao znak ljubavi i mira. Poruka koju nam svjetlo donosi je da svatko od nas, posebno nas koji predstavljamo narod na određenim dužnostima, zastane načas i zapitamo se kamo idemo. Upućujem ovo svjetlo svakom stanovniku naše Županije, neka nam još jače zasja u novoj godini za dobrobit svih nas te da nas opominje da vodimo brigu o onima koji su uistinu u potrebi naše pomoći".