Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Zanimljivo događanje za Dan Europe organizirala Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije

Biciklima obišli 12 projekata EU vrijednih 314 milijuna kuna

Foto: OBŽ
- U ovom trenutku imamo osigurane 7,2 milijarde kuna za razvojne projekte na području županije - kaže župan Ivan Anušić

U povodu Dana Europe i Europske godine mladih JU Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije organizirala je 
specifičan obilazak pet gradskih punktova u Osijeku pri čemu je predstavljeno 12 europskih projekata. Događanje je nazvano “Biciklima od EU projekta do EU projekta”.

– Europski fondovi, kao benefit ulaska Hrvatske u Europsku uniju, prilika su i mogućnost koju moramo iskoristiti, a Osječko-baranjska županija je u tome  jedna od predvodnica u Hrvatskoj. U ovom trenutku imamo osigurane 7,2 milijarde kuna za razvojne projekte na području županije, pri čemu svim gradovima i općinama znatnu pomoć  pruža Županijska razvojna agencija OBŽ-a. Mnoge od tih projekata već smo predstavili javnosti, poput Gospodarskog centra, Regionalnog distribucijskog centra Osječko-baranjske županije za voće i povrće te I. gimnazije koju ćemo uskoro početi graditi. To  su sve veliki projekti čiji je cilj generiranje gospodarskog razvoja, poljoprivrede, obrtništva i poduzetništva te stvaranje boljih i kvalitetnijih uvjeta za život – istaknuo je župan Ivan Anušić.

– Odlučili smo obići pet županijskih, pet gradskih i dva projekta Javne ustanove koji su u tijeku ili su već dovršeni, a njihova ukupna vrijednost veća je od 314 milijuna kuna. Ti su projekti namjenjeni mladima te su vidljivi u svakodnevnom životu građana,  od Stare pekare, bicikala i autobusa do projekata regionalnih centara kompetentnosti – poručio je Denis Ćosić, ravnatelj Županijske razvojne agencije OBŽ-a.