Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Proslava na nekoliko lokacija

Biciklistička utrka: 10 godina od otvaranja rute Panonski put mira

biciklistička utrka
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL/Ilustracija
Proslava će se održati na nekoliko lokacija u Osijeku i Baranji u petak i subotu

Biciklističkom utrkom od Batine do Osijeka obilježit će se u subotu 10 godina od otvaranja biciklističke rute Panonski put mira, koja u dužini od 80 km spaja gradove Sombor i Osijek. Proslava je na nekoliko lokacija u Osijeku i Baranji u petak i subotu. No, najzanimljivija je međunarodna utrka "Liberty Cycling Race event", u organizaciji Biciklističkog kluba Osijek 2010 i Ekološke udruge Vodenica, a sve pod pokroviteljstvom Grada Osijeka.

- Utrka će okupiti stotinjak biciklista, start je u Batini kod spomenika u subotu u podne, a nakon 63 kilometra vozači će ući u ciljnu ravninu kod Rokove crkve u Osijeku, oko 14 sati - priopćili su iz Vodenice.

Podjela nagrada natjecateljima je na Solarskom trgu, kod Vodenice, gdje će se natjecatelji, ali i drugi posjetitelji počastiti fiš paprikašem, satarašom i napitcima. Usto, Liberty Fest event uključuje i edukativne i informativne panel diskusije i predavanja, u Barutani na lijevoj obali Drave u petak i subotu od 14 do 20 sati, pod nazivom "Osnažite se". Završetak oba dana bit će u znaku glazbe i plesa, pod nazivom "History Edition", od 21 sat pa sve do šest ujutro, u katakombama. Posjetitelje će zabavljati renomirana imena s domaće elektro glazbene scene.