Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
SUDBINA OVOG OBJEKTA ČESTO SE MIJENJALA

Bivše dječje odmaralište na Krku ide na prodaju

Foto: Večernji list
Ranije je bio raspisan natječaj za prodaju objekta uz početnu cijenu od 1,5 milijuna kuna, no taj je pokušaj propao

Nekadašnje dječje odmaralište u Punatu na otoku Krku, u vlasništvu Grada Petrinje, moglo bi uskoro biti prodano, nakon što je Gradsko vijeće većinom glasova odlučilo raspisati javni natječaj za prodaju nekretnine uz početnu cijenu od milijun kuna.

POTICANJE IZVRNOSTI Grad Krk dodijelio 73 stipendije učenicima i studentima

„Moram naglasiti da smo mi čak i ove godine imali troškove održavanja i sprječavanja ugrožavanja prolaznika zbog derutnosti toga objekta. Godinama dobivamo upozorenja njihove lokalne samouprave o tome da moramo zaštititi i urediti taj objekt, što mi na neki način obećavamo da ćemo izvršiti, pa nužno saniramo i tako svake godine. Vrijednost tog objekta je s vremenom sve manja i manja i prema zadnjoj procijeni sudskog vještaka iznosi 855 tisuća kuna – rekao je Ante Marić, pročelnik petrinjskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i imovinu. Dodao je i kako su dobili nekoliko ponuda privatnih ulagača koji su zainteresirani za kupnju te nekrentine pa je prijedlog da početna cijena za kupnju bude milijun kuna.

Stanovi vrijednost 16,6 milijuna kuna Dodijeljeni ključevi 30 POS-ovih stanova u Krku

Dio oporbe se protivio ovom prijedlogu pa je tako HDZ-ov Mihael Jurić istaknuo kako gradu nije neophodno prodavati obiteljsko srebro za ovako smiješne iznose. No većina je izglasala natječaj za prodaju nekretnine.

Predviđena sudbina ovog objekta se tijekom zadnjih godina često mijenjala. Ne tako predavno bivši je HDZ-ov gradonačelnik Željko Nenadić htio prodati objekt, a sadašnji je gradonačelnik, tada u oporbi, bio protiv prodaje „obiteljskog srebra“. Sada se situacija obrnula, a početna cijena objekta smanjila.

Top 10 u skupljanju otpada Otpad najbolje zbrinjavaju Međimurci i u gradu Krku

U međuvremenu je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović najavljivao preuređenje tog objekta u Internacionalnu kuću Sunca zajedno sa lokalnom Udrugom Iks, a spominjao se i interes Caritasa Sisačke biskupije koji je 2015. bio zainteresiran tamo urediti odmaralište za djecu. Tada je bio i raspisan natječaj za prodaju objekta uz početnu cijenu od 1,5 milijuna kuna, no taj je pokušaj propao.