Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
geološko-paleontološki lokalitet u srcu Slavonije

Branitelj snimio film o šumi koju uređuje 16 godina

Ivica Klem
1/8
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Svoje je poduhvate vrijedno bilježio fotoaparatom i kamerom, iz čega je nastalo preko 50 fotoalbuma i značajan broj filmova, a skraćeni uradak uokvirio je u prigodan dokumentarac 'Priroda iznutra'

Planinar i zaljubljenik u prirodu Ivica Klem iz Slavonskog Broda predstavio je film o Pljuskari  na Dilj-gori, koji obuhvaća tri kanjona i četiri grebena nastala erozivnim djelovanjem vode. Hrvatski branitelj i ratni vojni invalid koji je 17 dana bio u komi već 16 godina gotovo svakodnevno pohodi taj značajni geološko-paleontološki šumski lokalitet u srcu Slavonije, brine se o njegovim obroncima i vraća mu nekadašnji izgled.

Klem je sam očistio većinu toka potoka od nagomilanog lišća i zemlje te udahnuo život u slapove Velika i Mala Pljuskara. Svoje je poduhvate vrijedno bilježio fotoaparatom i kamerom, iz čega je nastalo preko 50 fotoalbuma i značajan broj filmova, a skraćeni uradak uokvirio je u prigodan dokumentarac "Priroda iznutra".

- U Pljuskari pronalazim svoje utočište i inspiraciju, a zauzvrat čuvam njezinu ljepotu. Šuma je nešto čarobno i daje čovjeku snagu, samo treba znati gledati - rekao je Klem.