Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
‘ZAJEDNO U ZAJEDNICI OPĆINE ČEPIN’

Briga za kvalitetan život starijih mještana

Foto: Općina Čepin
Projekt vrijednosti 1,499.975 kuna u potpunosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Općina Čepin u partnerstvu s udrugom Rame uz rame provodi milijun i pol kuna vrijedan projekt "Zajedno u zajednici općine Čepin – briga za kvalitetan život osoba starije životne dobi".

Započinju tri energetske obnove vrijedne ukupno 3,5 milijuna kuna Novo ruho za zgrade NK Čepin i Klas te Društveni dom u Čepinskim Martincima

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović i državni tajnik Dragan Jelić uručili su početkom listopada zamjeniku općinskog načelnika Ivanu Žeravici ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. – 2020. “Zajedno u zajednici općine Čepin – briga za kvalitetan život osoba starije životne dobi". Ugovor su potpisali Ministarstvo i Hrvatski zavod za zapošljavanje te Općina Čepin, čiji je partner u ovom projektu udruga Rame uz rame.

Projekt vrijednosti 1,499.975 kuna u potpunosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Organizacijom dnevnih aktivnosti psihološkog osnaživanja 75 osoba starijih od 65 godina s područja općine, radit će se na poboljšanju kvalitete života ciljane skupine, kao i uključivanje njezinih članova u zajednicu. Osim toga, u sklopu projekta bit će zaposlen mobilni tim i uključit će se volonteri koji će raditi s ciljanim skupinama.