Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Horor konvencija

Brod okupirali zombiji, demoni, Frankensteini...

Izložba Marsonikon
1/9
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Budući da živimo u Hrvatskoj u ovom vremenu, horor nam se nekako činio kao idealan izbor za temu – rekao je pisac Ivan Lutz, jedan od organizatora konvencije

Središte SF-a u Hrvatskoj proteklog je vikenda nakratko bio Slavonski Brod. Ovogodišnja znanstveno-fantastične konvencija "Marsonikon", koja je po sedmi put održana u ovom gradu, bila je posvećena horor žanru i svim temama vezanim uz horore – od zombija, demona i vampira do Stephena Kinga, Frankensteina i raznoraznih čudovišta.

Natjecanje u bacanju jedrilica u F3K kategoriji Atraktivno Modelari rukom bacali jedrilice visoko u zrak

Svoju viziju znanstvene fantastike i žanra ponudili su predavači Ratko Martinović, Hrvoje Gažo, Gordan Sundać, Ivan Lutz i drugi, a prikazano je i nekoliko kultnih filmskih ostvarenja iz prošlog stoljeća. Pisci i izlagači stigli su iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Đurica Štefanić Vinkovci Baka Štefanić izložila svoje crteže i fotografije

- Horor nije baš znanstvena fantastika, ali literatura je puna horora. Budući da živimo u Hrvatskoj u ovom vremenu, horor nam se nekako činio kao idealan izbor za temu – rekao je pisac Ivan Lutz, jedan od organizatora konvencije. 

BRODarije Gradu na dar Multimedijski projekt Učenici svom Brodu poklonili – BRODarije!