Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Donacija

Brodska bolnica bogatija za dva nova medicinska uređaja

Donacija u Slavonskom Brodu
Foto: Radio FM92
Nova medicinska oprema već je u primjeni i puno će značiti i liječnicima i pacijentima, a pridonijet će i smanjenju listi čekanja

Zahvaljujući članovima dobrotvorne udruge "Kolonija - sv. Dominik Savio", brodska Opća bolnica bogatija je za još dva nova i iznimno vrijedna medicinska uređaja. Riječ je o dijagnostičkom uređaju za automatsko mjerenje AB indeksa za odjel kardiologije te visokoprotočnom mješaču zraka i kisika s pratećom opremom za pedijatriju. Riječ je o uređaju koji je bolnici potreban već neko vrijeme i bit će od velike koristi svim uzrastima djece koji se ondje zbrinjavaju.

Škola u Podcrkavlju Nova mreža Osamostalit će se pet brodskih osnovnih škola

- Uređaj ima veliku primjenu već od novorođenačke dobi, uključujući i nedonoščad, dojenčad i veću djecu - rekao je dr. Ivan Krajinović, voditelj odjela pedijatrije. Pročelnica Službe za internističke djelatnosti dr. Blaženka Miškić zahvalila se na AB uređaju na osnovu kojega se određuje indeks procjene začepljenosti krvnih žila i na osnovu toga se radi intervencija.

- Ovo je veliko unapređenje u dijagnostici začepljenih krvnih žila-arterija nogu, a i bilo kojeg dijela tijela - kazala je dr. Miškić. udruga Kolonija u nekoliko je navrata donirala brodsku bolnicu, osobito pedijatrijski odjel i rodilište. Tako su im između ostalog donirali i inkubator, stol za reanimaciju novorođenčadi, klimatizaciju odjela... Nova medicinska oprema već je u primjeni i puno će značiti i liječnicima i pacijentima, a pridonijet će i smanjenju listi čekanja. Donacija je vrijedna 80 tisuća kuna, a sredstva su prikupljena na humanitarnom malonogometnom turniru u Slavonskom Brodu.

kune Transparentnost proračuna Čiste petice za Županiju, Slavonski Brod i šest općina