Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Uoči prosvjeda

Brodska mame postavile zahtjeve Vladi i Saboru

Slavonski Brod
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Zahtijevamo ozbiljnu studiju o rezultatima i nalazima koji govore da Brođani sve češće obolijevaju od kardiovaskularnih oboljenja i karcinoma da u krvi u urinu imaju arsen, olovo, mangan i talij - poručili su aktivisti

Kako ćete primijeniti članak 70 Ustava na građane Slavonskog Broda? Jesu li međunarodni trgovinski ugovori iznad Ustava, suvereniteta države i građana? Kojim instrumentima ćete osigurati nezavisnu istragu oko zagađenja pitke vode?

To su samo neka od pitanja s kojima će članovi građanskih inicijativa Brodske mame i Brođani za Brod izaći pred Vladu i Sabor na prosvjednom skupu "Svi za djecu" koji u subotu, 14. travnja u 9 sati organiziraju na Markovom trgu u Zagrebu.

- Zahtijevamo ozbiljnu studiju o rezultatima i nalazima koji govore da Brođani sve češće obolijevaju od kardiovaskularnih oboljenja i karcinoma da u krvi u urinu imaju arsen, olovo, mangan i talij – poručili su aktivisti. 

Spremnik za vodu Reakcije Brođana na obavijest da je voda opet za piće “Kada vidim da i drugi piju iz slavine, pit ću i ja!”