Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Natječaj Virovitičko-podravske županije za stipendije učenicima koji se školuju za deficitarna zanimanja

Budućim stolarima, krojačima... 500 kuna stipendije

Foto: Kristijan Toplak
– Ulaganje u znanje i obrazovanje naše djece najisplativija je investicija. Vjerujem da ćemo ovim stipendijama potaknuti učenike da upisuju upravo ova zanimanja, jer osluškujemo potreba tržišta rada – naglasio je župan Igor Andrović

Virovitičko-podravska županija i ove će godine izdvojiti po 500 kuna po stipendiji koje će deset mjeseci dobivati učenici koji upišu srednjoškolska deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva. Javni natječaj raspisan je za zanimanja drvodjeljski tehničar dizajner, instalater grijanja i klimatizacije, stolar, strojobravar, vodoinstalater, krojač i CNC operater.

Srednjoškolske stipendije iznose 500 kuna i dijele se deset mjeseci. Županija trenutačno osigurava srednjoškolske stipendije za 46 učenika deficitarnih zanimanja, za što se izdvaja 230.000 kuna iz proračuna, a s novih osmero bit će ih 54.

– Ulaganje u znanje i obrazovanje naše djece najisplativija je investicija. Vjerujem da ćemo ovim stipendijama i ubuduće potaknuti učenike da upisuju upravo ova zanimanja. To je putokaz i dokaz kojim Virovitičko-podravska županija pokazuje da nam je obrazovanje važno,  osluškujući pritom potrebe tržišta rada – podcrtao je župan Igor Andrović.