Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Sveta Nedelja je izglasala proračun za 2019. godinu

Budžet će biti veći nego ikad prije - 166 milijuna kn

Foto: Grad Sveta Nedjelja
U Planu građenja za 2019. godinu osigurano je 42,36 milijuna kuna za izgradnju komunalne infrastrukture, a odnosi se na gradnju cesta, izvedbu fekalne kanalizacije i vodovodne mreže

Na 18. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje donesena je Odluka o gradskom proračunu za 2019. godinu i projekcije proračuna za 2020. i 2021. godinu. Budžet će iduće godine biti najveći dosad, a iznosit će 166 milijuna kuna.

Sjednica Općinskog vijeća Općine Vir Gotovo 30 milijuna kuna za projekte komunalne infrastrukture

Razlog tome su brojni veliki projekti koji su planirani za 2019. godinu, a od kojih iz Grada ističu osnivanje i uređenje prve knjižnice u Svetoj Nedelji, uređenje velikog parka i šetnice na ulazu u Svetu Nedelju, dogradnju gradskog vrtića, odnosno njegov objekt Rakitje u Novakima, kao i nastavak radova na energetskoj obnovi Osnovne škole “Sveta Nedelja” i Područne škole “Kerestinec”, kao i projektiranje škole u Strmcu.

Bitan je i nastavak projekta NEWLIGHT koji se odnosi na modernizaciju javne rasvjete na području grada gdje će se postojeća rasvjeta zamijeniti novom energetski učinkovitijom LED javnom rasvjetom.

U Planu građenja za 2019. godinu osigurano je 42,36 milijuna kuna za izgradnju komunalne infrastrukture, a odnosi se na gradnju cesta, izvedbu fekalne kanalizacije i vodovodne mreže.

donijet će rasterećenje od 7 milijuna kuna godišnje Ukinuli prirez, porez na potrošnju u ugostiteljstvu i komunalnu naknadu

Kroz navedeni plan izvest će se nogostupi i biciklističke staze koji će spojiti Svetu Nedelju sa Zagrebom i nogostupi koji će spojiti centar Orešja sa školom u Strmcu i Jagnjić Dol i Brezje prema centru grada.

Izvedbom nogostupa i asfaltnih kolnika, poručuju iz Grada, pridonijet će se sigurnijem kretanju sudionika u prometu, a posebno kretanju pješaka.

Bitno je spomenuti da su iz proračuna također izdvojena i sredstva predviđena za uređenje jezera Orešje, kao i šetnice po Svetonedeljskom bregu.

Split za 130 milijuna kuna veći od ovogodišnjega Izglasan proračun od 1,1 milijardu kuna, evo što je sve u planu