Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
ČAZMA

Čazmanske Amazonke prvi put idu na Maraton lađa

Foto: Čazma
Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak dao je podršku lađaricama na treningu u Paljevinama

Čazmanske Amazonke, ekipu lađarica koja će prvi put ove godine nastupiti na popularnom Maratonu lađa, posjetio je gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak. Vrijednih 16 članica zatekao je na treningu na ribnjaku u Paljevinama, a one su mu ispričale sve o svojim ambicioznim planovima.

ČAZMA O 140 korisnika u projektu Zaželi II brinut će se 17 žena

– Znamo da će nas na Neretvi dočekati žestoka konkurencija, ali time se ne opterećujemo. Plan je jednostavan, odveslati tih deset kilometara. Inače, sve su članice iz Čazme, osim jedne koja je iz Bjelovara. Treninge usklađujemo s obvezama pa se tako često mijenjaju smjene na poslu kako bismo mogle redovito trenirati. Apsolutna podrška su nam Šumari, ekipa lađara koji su već iskusni na maratonu, a oni nas i treniraju – ispričala je Ornela Cindori, kapetanica ekipe.

Osim moralno, Grad Čazma svoje lađarice podržava i financijski te apsolutno vjeruje u njihov uspjeh.

ČAZMA Čazma Natura dat će Gradu snažan vjetar u leđa

– Volimo svoje sportaše i sportašice kao što sam već više puta rekao, a osobito se ponosimo njihovim rezultatima. Tu su i naši lađari i lađarice, ne bi čovjek vjerovao da su Čazmanci tako svestrani. Naši lađari u ekipi Šumara pokazali su zavidne rezultate na natjecanju na Neretvi, ali jako me oduševilo što su naše sugrađanke sastavile žensku ekipu. Prvo natjecanje čeka ih na Jarunu, bit će to vatreno krštenje. Želim im puno uspjeha, a ujedno im zahvaljujem na promociji našeg divnog grada Čazme – kazao je gradonačelnik Dinko Pirak.