Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
zaljubljenici u prirodu

Četvero volontera započelo s jednomjesečnim volontiranjem u NP 'Krka'

Volonteri u NP Krka
Foto: NP Krka
Volonteri će obavljati dužnost brodskog domaćina na izletu Skradinski buk – Visovac – Roški slap i istraživača mišljenja na najposjećenijem lokalitetu, Skradinskom buku, od 16. srpnja do 14. kolovoza

Ovi zaljubljenici u prirodu stigli su iz Ivanić Grada, Slavonskog broda, Zagreba i Osijeka u Nacionalni park „Krka“ kako bi s nama i s posjetiteljima podijelili svoje znanje o prirodi i veliki entuzijazam, pogotovo što se dvoje volontera u Park vraća po drugi put, priopćili su iz NP Krka.

U Nacionalnom parku 'Krka' volonteri će obavljati dužnost brodskog domaćina na izletu Skradinski buk – Visovac – Roški slap i istraživača mišljenja na najposjećenijem lokalitetu, Skradinskom buku, od 16. srpnja do 14. kolovoza.

- Ministarstvo zaštite okoliša i energetike je kroz projekt integracije u EU Natura 2000 (NIP) osmislilo i pokrenulo program volontiranja u 11 parkova prirode i 8 nacionalnih parkova pod nazivom „Razvoj volonterskih programa u hrvatskim nacionalnim parkovima i parkovima prirode“. Osmišljeno je ukupno 28 volonterskih programa u 2018. a aktivnosti u koje se volonteri mogu uključiti obuhvaćaju prikupljanje podataka o biološkoj raznolikosti, anketiranje i informiranje posjetitelja, pomoć u održavanju staza i sl. Volonterskim programima omogućuje se sustavno uključivanje zainteresiranih pojedinaca i grupa u aktivnosti koje ustanove provode u zaštićenim područjima - kažu iz NP Krka.

Svi programi su usklađeni s planovima upravljanja parkova i osmišljeni tako da doprinose zaštiti prirode. Popis svih programa s njihovim punim nazivima i opisom poslova nalazi se na internet stranici Ministarstva zaštite okoliša i energetike http://volonteri.parkovihrvatske.hr/hr/volonterski-programi-u-parkovima-hrvatske/.

NP Krka Međunarodni dan rijeka Novi turistički adut NP Krka: s vidikovca pogled na Čikolu