Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Poslovna konferencija “Od ideje do uspjeha uz CROWN”

Cilj je tranzicija gospodarstva Sisačko-moslavačke županije

Foto: SMŽ
– Vidimo veliku agilnost Sisačko-moslavačke županije i njihove razvojne agencije. Idu u smjeru jačanja konkurentnosti poduzetništva i pozitivnog poslovnog okruženja – rekla je ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak

Održana je poslovna konferencija “Od ideje do uspjeha uz CROWN”, kao dio CROWN projekta prekogranične suradnje u kojem sudjeluju županijska Razvojna agencija SI-MO-RA, Inovaciono-preduzetnički centar Tehnopolis (Nikšić, Crna Gora) i Zaklada za inovacijski i tehnološki razvitak (Mostar, Bosna i Hercegovina).

Projekt je usmjeren na jačanje poduzetničkih potencijala mladih ljudi kako bi se potaknulo zapošljavanje te stvaranje inovativnih startup poduzeća, kao i poticajne  radne okoline Hrvatske, BiH i Crne Gore. Pokrenuto je devet novih startup poduzeća u zemljama partnerima, devet crowdfunding kampanja i postavljeno na crowdfunding platformu, formirani su poduzetnički odjeli za potporu poduzetnicima i stvorena prekogranična potporna mreža za poduzetnike.

– Vidimo veliku agilnost Sisačko-moslavačke županije i njihove razvojne agencije. Idu u smjeru jačanja konkurentnosti poduzetništva i pozitivnog poslovnog okruženja. Sve to u smjeru krajnjeg cilja, tranzicije Sisačko-moslavačke županije, promjene same strukture 
gospodarstva, da bi se, temeljeno na novim tehnologijama, kreativnim industrijama i inovacijama, i dalje otvarala nova radna mjesta i gospodarstvo snažnije razvijalo – rekla je ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak.