Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska 99 pregleda
Dnevno obavlja 30 do 50 pregleda

Crikvenica dobila novouređenu RTG ordinaciju

Dom zdravlja
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell/Ilustracija
Župan Zlatko Komadina istaknuo je da nastavljaju s daljnjim izgradnjama u Novom Vinodolskom i Opatiji

Župan Zlatko Komadina sa suradnicima u pratnji ravnatelja Doma zdravlja PGŽ Borisa Ritoše i gradonačelnika Grada Crikvenice Damira Rukavine obišao je rekonstruiranu RTG ordinaciju Doma zdravlja PGŽ - ispostave Crikvenica.

- Županija je nakon specijalnih bolnica krenula intenzivno ulagati u prostore Doma zdravlja koji je na više lokaliteta sa 60-70 objekata. Krećemo s nabavljanjem opreme u svim makrocentrima, a sada je Crikvenica na redu. Nastavljamo s daljnjim izgradnjama u Novom Vinodolskom i Opatiji. Prema tome Dom zdravlja je mjesto na kojem se obavlja primarna zdravstvena zaštita, nastojimo u njih dovesti specijalistiku i mislim da smo na dobrom putu - poručio je župan Zlatko Komadina.

Crikvenički gradonačelnik Damir Rukavina istaknuo je dobru suradnju sa Županijom. - Crikvenica provodi projekt 'Zdravi grad' i brine o svojim građanima. Imamo Dom zdravlja i Thalassotherapiju u koje je Županija ulagala znatna sredstva, kao i privatne klinike. Zahvaljujem se Županiji - rekao je Rukavina, priopćili su iz Županije.

Ravnatelj Doma zdravlja Boris Ritoša kazao je da dugo nije bilo značajnih ulaganja u Dom zdravlja u Crikvenici, ali da je 2016. godina po pitanju ulaganja jedna od najuspješnijih godina Doma zdravlja. Rekao je da RTG ordinacija pokriva cijelo crikveničko područje i dnevno obavlja 30 do 50 pregleda.

Uređenje prostora za smještaj RTG ordinacije (RTG,UTZ,mamograf) i WC-a za osobe s posebnim potrebama iznosilo je ukupno 431.500 kuna. Uređen je prostor površine cca 200 m² s kompletnim uređenjem zidova, podova, spuštenog stropa, elektroinstalacija, instalacije centralnog grijanja te unutarnje rasvjete. Osigurana je i odgovarajuća zaštita od zračenja RTG uređaja te uređen WC-a za osobe s posebnim potrebama.

Prilikom obilaska, voditeljica ispostave Crikvenica Ivana Zoričić prezentirala je i novi RTG uređaj vrijedan 1.168.500 kuna.