Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Održan drugi Flores – sajam cvijeća Bjelovar, koji je ove godine imao međunarodni karakter

Cvijeće, eterična ulja, ljekovito bilje, ali i oprema za vrt i plastenike mogli su se kupiti na sajmu

Izložbeni prostor za sve izlagače bio je besplatan kao i ulazak za posjetitelje
1/15
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Sajam je omogućio žiteljima naše županije da vide izložbu, a isto tako da kupe cvijeće koje proizvode hrvatski poljoprivrednici

Ovaj je vikend Bjelovarski sajam u Gudovcu bio domaćin 2. Floresa – sajma cvijeća Bjelovar koji se održao u suradnji s Bjelovarskim sajmom, Hrvatskom poljoprivrednom komorom, a pod pokroviteljstvom Bjelovarsko-bilogorske županije.

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Zadržati kontinuitet

Riječ je o sajmu izložbeno-prodajnog karaktera na kojem je sudjelovalo 70 izlagača iz cijele Hrvatske, ali i susjedne BiH. Izlagalo se, između ostalog, cvijeće, presadnice, eterična ulja, ljekovito bilje, ali i oprema za vrt i plastenike i niz drugih stvari.

Izložbeni prostor za sve izlagače bio je besplatan kao i ulazak za posjetitelje za koje je bio i organiziran besplatan autobus svaki puni sat s autobusnog kolodvora u Bjelovaru. Cilj održavanja sajma bila je promocija domaćih cvjećara i OPG-a koji se bave proizvodnjom cvijeća, ukrasnog i ljekovitog bilja, presadnica te popratnih djelatnosti.

U prilog 2. Floresu – sajmu cvijeća Bjelovar ide i činjenica dobrih rezultata lanjskog prvog sajma koji se pokazao izuzetno uspješnim, jer obišlo ga je puno posjetitelja, a izlagači su izrazili zadovoljstvo dobrom prodajom svojih proizvoda.

Inače, uz bogati izložbeno-prodajni karakter sajma, nije zaostao ni kulturno-umjetnički program koji će dati dodatnu notu sajmu cvijeća.

– Imali smo priliku biti na prvom Floresu i moram reći da je to bilo iskustvo koje pokazuje bogatstvo, ne samo naše županije, nego i bogatstvo cvijeća koje se uzgaja na prostorima Hrvatske. Uvijek je naravno teško održati taj kontinuitet i meni je drago da se sada pokazalo da je to moguće. Drago mi je i da je Županija pokrovitelj ukupne manifestacije – istaknuo je župan Damir Bajs.

Izlagači iz BiH

U ime organizatora sajma predsjednik Hrvatske udruge poljoprivrednika Tihomir Jaić zahvalio je Županiji što je još prošle godine prepoznala potencijal ove manifestacije.

– Sajam je omogućio žiteljima naše županije da vide izložbu, a isto tako da mogu i kupiti cvijeće koje proizvode hrvatski poljoprivrednici. To su proizvodi naših poljoprivrednika s područja grada Bjelovara i naše županije, ali isto tako s područja Varaždinske, Međimurske te svih okolnih županija koji su izlagale na sajmu. Ove smo godine ugostili izlagače iz BiH što nam je  posebno i drago. Naime, time je ovaj sajam dobio karakter međunarodnog.

Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Uz navedeno ove smo godine imali 40 posto više izlagača nego što ih je bilo prošle godine. Velika zahvala ide i Županiji koja podupire ovaj Sajam i stoji iza njega već drugu godinu – istaknuo je u ime organizatora sajma Tihomir Jaić, predsjednik Hrvatske udruge poljoprivrednika.