Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska 119 pregleda
Mursko Središće

Danas počinje s radom ispostava Hitne medicinske pomoći s 10 zaposlenih

Ispostava Hitne medicinske pomoći u Murskom Središću
Foto: Ivica Beti
Ispostava će pokrivati područje Mursko Središće i općine Selnica, Sveti Martin na Muri, Podturen, Štrigova, Vratišinec i Sveti Juraj na Bregu, a u opremanje prostora uloženo je 330.000 kuna

U Murskom Središću, najsjevernijem hrvatskom gradu, otvorena je ispostava Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije. Pet T2 timova sastavljena od medicinskih sestara ili medicinskih tehničara s radom će započeti danas, 15. svibnja.

Ispostava će pokrivati područje Mursko Središće i općine Selnica, Sveti Martin na Muri, Podturen, Štrigova, Vratišinec i Sveti Juraj na Bregu, a u opremanje prostora uloženo je 330.000 kuna. Zavod za hitnu medicinu i Međimurska županija opremili su ga namještajem, medicinskom opremom i lijekovima.

Zaposleno je deset medicinskih sestara i tehničara. Ispostava je odobrena nakon prošlogodišnje akcije "Hitna je Međimurju bitna" i potpisivanja peticije, nakon čega je resorno ministarstvo donijelo novu Mrežu hitne medicine u kojoj je za taj grad odobreno pet T2 timova, bez da drugi gradovi budu zakinuti. U međuvremenu je pokrenuta inicijativa da im se odobri i T1 tim u kojem će biti i liječnik, što bi dodatno poboljšalo kvalitetu zdravstvene skrbi.