Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka 226 pregleda
Predstavljeni i kandidati za zamjenike

Darko Koren kandidat za župana Mreže nezavisnih lista i HDZ-a

Darko Koren
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Unatoč zajedničkim kandidatima za čelne funkcije u Županiji Mreža i HDZ izaći će svaki sa svojom listom kandidata za Županijsku skupštinu

Aktualni župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren kandidat je Mreže nezavisnih lista za čelnu funkciju Županije na predstojećim lokalnim izborima uz potporu županijskog HDZ, objavljeno je danas na konferenciji za novinare, na kojoj su predstavljeni i kandidati za zamjenike župana Darko Sobota (HDZ) i Ratimir Ljubić (nezavisni).

Darko Koren, koji je nakon razlaza s predsjednikom HSS-a Krešom Beljakom napustio tu stranku i osnovao Mrežu nezavisnih lista, kazao je da će unatoč zajedničkim kandidatima za čelne funkcije u Županiji Mreža i HDZ izaći svaka sa svojom listom kandidata za Županijsku skupštinu. 

Darko Sobota, dosadašnj zamjenik župana i predsjednik županijskog HDZ-a, rekao je da je Župansijki odbor stranke prije desetak dana odlučio podržati Korena te, prema dogovoru dviju stanaka, predložiti dva kandidata za pozicije zamjenika župana.

Jedan kandidat je on, a drugi je ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica, nezavisni Ratimir Ljubić, koji je dobio jednoglasnu potporu Župansijkog odbora HDZ-a.

Ljubić je kazao da je kandidaturu za zamjenika župana prihvatio pomalo nevoljko jer je navikao raditi u školi i teško mu je otići tako uspješne ustanove, ali da ga je potakla dosadašnja dobra suradnja sa Županijom, koja je sve vrijeme ulagala u školstvo. " Želja mi je dobar školski sustav još više unaprijediti," rekao je Ljubić. 

Darko Koren je rekao da će Mreža nezavisnih lista i HDZ gajiti partnerski odnos, koji će u roku od desetak dana regulirati sporazumom. "U isto vrijeme predstavit ćemo izborni program, iako je naš program javnosti poznat kroz dosadašnji rad i projekte Županije," rekao je Koren, koji je uvjeren u pobjedu na izborima. Dodao je kako će koaliciju Mreže i HDZ-a pokušati spustiti, u što većoj mogućoj mjeri, na niže razine, odnosno na općine i tri županijska grada.