Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka 342 pregleda
Očekuje podršku HDZ-a

Darko Koren predstavio Mrežu nezavisnih lista za lokalne izbore

Darko Koren
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Koren je izvijestio da će se Mreža nezavisnih lista iz formalnih razloga registrirati kao stranka te dodao da im taj model političkog djelovanja nije, bar u ovom trenutku, interesantan

Mreža nezavisnih lista, koju predvodi bivši HSS-ovac i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, predstavljena je u četvrtak u koprivničkom Hotelu Podravina, a riječ je o političkoj platformi koja će okupiti nezavisne liste s područja županije na predstojećim lokalnim izborima.

Mrežu zasad čine mahom ljudi koji su se ispisali ili zatražili ispis iz HSS-a jer su nezadovoljni politikom stranačkog vodstva. Koren je novinarima rekao kako je prema njegovoj procjeni iz HSS-a je istupilo ili je u procesu istupanja između 1500 i 2000 županijskih članova.

Fokusirat će se na djelovanje unutar Koprivničko-križevačke županije

Podsjetio je da je u Koprivničko-križevačkoj županiji donedavno bilo 3100 članova HSS-a.

- Danas su uz mene predsjednici 12 općinskih i gradskih organizacija HSS-a. Tu su i predstavnici nekih općina, odnosno dužnosnici ili osobe koje imaju značajan status u svojim sredinama - dodao je.

Koren je izvijestio da će se Mreža nezavisnih lista iz formalnih razloga registrirati kao stranka te dodao da im taj model političkog djelovanja nije, bar u ovom trenutku, interesantan. Stranka će im poslužiti, kaže, tek kao alat pomoću kojega će ta politička platforma ostvarivati svoje ciljeve.

- Trenutno nemamo ambicija osvajati vlast na nacionalnoj razini. Fokusirat ćemo se na djelovanje unutar Koprivničko-križevačke županije - kazao je.

Zamoljen za komentar situacije u HSS-u, njegovoj bivšoj stranci, Koren je rekao da je to stranka koja svakodnevno krši svoj statut i demokratske principe djelovanja.

Koren uvjeren u podršku HDZ-a

- HSS ostaje u mom srcu, ali moje srce više nije u HSS-u - naglasio je.

Prvi čovjek Mreže nezavisnih lista uvjeren je da će ga i na trećem pohodu na funkciju župana podržati HDZ.

- S predsjednikom županijskog HDZ-a Darkom Sobotom sam u jako dobrim odnosima i već imamo pravac zajedničkog nastupa na nadolazećim lokalnim izborima. Detalje ćemo dogovoriti, ali ne bih htio istupati dok to nije službeno potkrijepljeno odlukama stranačkih tijela - rekao je Koren.

Njihov kandidat za gradonačelnika Križevaca bit će Tomislav Katanović.

- Branko Hrg je javno izjavio da se više neće kandidirati za gradonačelnika Križevaca. Stoga je prirodno da mi kandidiramo njegovog zamjenika Tomislava Katanovića - napomenuo je Koren.