Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Međimurska županija

Djeca iz 17 osnovnih škola i 15 vrtića skupila 122 tone starog papira

Djeca iz 17 osnovnih škola i 15 vrtića skupila 122 tone starog papira
Foto: Međimurska županija
Djeca su nagrađena su na svečanosti na kojoj su im prigodne nagrade i priznanja podijelili zamjenik župana Josip Grivec, gradonačelnika Stjepan Kovač i direktorica tvrtke Unimer Biserka Andrašević

U akciji "Papir nije smeće" u Međimurskoj županiji sudjelovalo je 6360 djece. Akciju skupljanja starog papira uz pokroviteljstvo Međimurske županije provela je čakovečka tvrtka Unimer, a u njoj je sudjelovalo 17 osnovnih škola i 15 dječjih vrtića. U godinu dana skupili su 122 tone.

Nagrađeni su na svečanosti na kojoj su im prigodne nagrade i priznanja podijelili zamjenik župana Josip Grivec, gradonačelnika Stjepan Kovač i direktorica tvrtke Unimer Biserka Andrašević. U kategoriji vrtića najviše starog papira prikupili su mališani vrtića Stonoga iz Novog Sela Rok s 220 kilograma papira po polazniku, slijedi vrtić Pčelica iz Ivanovaca sa 156 kilograma i vrtić Potočnica iz Male Subotice sa 60 kilograma papira po djetetu.

Najuspješnije škole su OŠ Donji Kraljevec s 59 kilograma, OŠ Nedelišće s 55 i OŠ Donja Dubrava s 44 kilograma. Nagrade od 3000, 2000 i 1000 kuna osigurala je Županija, a poduzetnik Zlatko Leček djeci je podijelio pakete.