Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
PROGRAM POTPORA

Do 30.000 kuna bespovratne potpore za gospodarstvenike na potresom pogođenom području

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Župan Ivo Žinić bio je domaćin ministrima na predstavljanju potpora

Ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović u Sisku su predstavnike jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, HOK-a i HGK izvijestili o programu malih potpora i ostalim mjerama za pomoć gospodarstvu na tom potresom pogođenom području.

Već 4. generacija završila edukacije Unity i Blender kao prvi korak za ulaz u gaming industriju i osnivanje vlastitih tvrtki

– Otvoren je program malih potpora za saniranje posljedica potresa za mikro poduzetnike. Ukupna vrijednost je 10 milijuna kuna s intencijom da, ako bude potrebno, pokušamo proširiti financijsku alokaciju. Pripremamo i znatno veći program usmjeren na malo i srednje poduzetništvo, prije svega za kupnju opreme, povećanje proizvodnih kapaciteta  i dizanje tehnološke razine procesa. Vrijednost ovog programa bit će 200 milijuna kuna, a poziv će biti objavljen krajem prvog ili početkom drugog kvartala ove godine – rekao je ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić.

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politikeJosip Aladrović iznio je kako su proširili mjeru očuvanja radnih mjesta za siječanj. Naveo je i kako u provedbu kreće mjera javnih radova te je 18 raspisanih natječaja za 486 djelatnika.

Ušteda energije veća od 50% Uspješno realizirana 54 projekta energetske učinkovitosti

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je istaknuo kako je Županija gospodarskim subjektima ponudila tehničku i stručnu pomoć za prijave na program dodjele potpora male vrijednosti mikro subjektima malog gospodarstva za saniranje posljedica potresa na području Sisačko-moslavačke županije putem kojega mikro poduzetnici mogu dobiti do 30.000 kuna bespovratnih sredstava.