Izbornik
Naslovnica Županije Ličko-senjska
Gospić

Dobili novu gradsku tržnicu u čiju je obnovu uloženo 7,5 milijuna kuna

tržnica
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Rekonstruirani su i uređeni novi štandovi s više od pedeset stolova, pet montažnih kućica i zidani objekti u kojima će se svakoga dana prodavati svježe meso, mliječni i drugi prehrambeni proizvodi

Građani Gospića i šire okolice od danas će trgovati na novouređenoj gradskoj tržnici u čiju je obnovu uloženo 7,5 milijuna kuna.

Na prostoru gdje se već stoljećima tradicionalno petkom u Gospiću traže i nude poljoprivredni proizvodi, kućne potrepštine i alati rekonstruirani su i uređeni novi štandovi s više od pedeset stolova, pet montažnih kućica i zidani objekti u kojima će se svakoga dana prodavati svježe meso, mliječni i drugi prehrambeni proizvodi.

U rekonstrukciju gradske tržnice s ciljem omogućavanja gospodarske i socijalne revitalizacije gospićkog područja te stvaranja uvjeta za ukupni boljitak uloženo je 7,5 milijuna kuna. Od toga Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU osiguralo je 2,5 milijuna kuna.

Poljoprivredne proizvode na Gradskoj tržnici u Gospiću, osim lokalnih proizvođača, redovito dovoze i poljoprivrednici iz zaleđa Zadra te ribari iz Klenovice i drugih primorskih  i podgorskih krajeva.