Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA SLATINA

Dobili opremu za školovanje vulkanizera

Foto: Kristijan Toplak
To je oprema koju rijetko koja škola ima, učenici će na njoj puno naučiti, ističe Andrović

Od školske godine 2022./2023. u Slatini bi, prema planu, trebao zaživjeti srednjoškolski smjer za vulkanizera. Privatnici vape za njima, a Virovitičko-podravska županija je prepoznala kako pomoći i učenicima i privatnom sektoru. Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina je, naime, nabavljena oprema za vulkanizerski dio.

SURADNJA Obnova vrtića Zeko u Slatini

– Učenici su mogli vježbati kod obrtnika, no to nije to. U školi, pak, postoji mogućnost ispravljanja pogrešaka, boljeg učenja, pa će tako iz naše škole izlaziti potpuno osposobljeni učenici, spremni za tržišta rada – ističe profesor Tomislav Zorko, ne skrivajući oduševljenje.

Investicija je to Virovitičko-podravske županije od 22.000 kuna, a zanimljivo je to što ovakvo nešto nema niti jedna srednja škola od Koprivnice do Osijeka.

– Ovo je do zadnje lipe investicija Virovitičko-podravske županije. Zahvaljujem se na podršci i županu Igoru Androviću i pročelnici Bunić na podršci. Što će to značiti učenicima naše škole? Pa znači nam dvostruko. Ispunili smo zadnju liniju koja je bila potrebna za odrađivanje nastavnog plana i programa koji je u trećem razredu za naše učenike zanimanje automehaničar, a drugo uspjet ćemo, ja se nadam, u dogledno vrijeme imati smjer za jedno deficitarno zanimanje kojeg u zadnje vrijeme nije na ovim područjima bilo, a to je vulkanizer. Kakva je zainteresiranost? Velika. Prekvalifikacije su skupe i jedino je Zagreb taj koji prekvalificira za strukovno zvanje vulkanizer, tako da vjerujem kako će i zainteresiranost učenika biti – nastavio je profesor Zorko.

OBILAZAK GRADILIŠTA Nove dionice nogostupa

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović kazao je kako će ova vulkanizerska oprema zasigurno poboljšati rad učenika.

– Oni će na njoj puno naučiti za budući rad. To je oprema koju rijetko koja škola ima. Možda nekima to nije velika vrijednost investicije, ali ona će djeci ponuditi ulaganje u obrazovanje, mogućnost prakse kakvu ne mogu imati kod privatnika. Industrijsko-obrtnička škola je naš centar izvrsnosti i zato naše ulaganje ide u tom pravcu – zaključio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.