Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Grad Virovitica olakšava poslovanje

Dobra vijest za ugostitelje: smanjuje se cijena zakupa za terase

kafić
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
Puni zakup ugostitelji će plaćati samo tijekom ljetnih mjeseci (lipanj, srpanj, kolovoz), dok će ostatak godine plaćati samo dio zakupa za zemljište

Izmjena i dopuna Program olakšica i poticaja razvoja gospodarstva grada Virovitice, osim gospodarstvenicima, investitorima te mladim obiteljima za kupnju prve nekretnine, olakšat će poslovanje i ugostiteljima. 

Radi se o smanjenju nameta za ugostitelje za zakup javne površine za terase uz ugostiteljske objekte.

Kako kažu iz gradske uprave zbog vremenskih uvjeta korištenje terase nije moguće u sto postotnom vremenu za koje se zakup terasa do sada naplaćivao.

Stoga će ugostitelji koji djeluju u centru grada i koriste zakup javne površine za otvorene terase, otvorene terase s mogućnošću zatvaranja ili zatvorene terase uz svoje objekte puni zakup plaćati samo tijekom ljetnih mjeseci (lipanj, srpanj, kolovoz), dok će ostatak godine plaćati samo dio zakupa za zemljište.

Tako će se ugostiteljima pomoći u smanjenju financijskih obveza te će ih se potaknuti na daljnje ulaganje. Cilj je smanjenjem nameta zadržati postojeće te potaknuti otvaranje novih ugostiteljskih objekata, kao i zapošljavanje.