Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Premijer Andrej Plenković i ministrica Marija Vučković uručili ugovore

Dogradit će se vrtić u Špišić Bukovici, a škola u Starom Gracu prenamijeniti u vrtić

Foto: Kristijan Toplak
U jasličkim skupinama u Špišić Bukovici smjestit će se 50 djece, a u Starom Gracu čak 56 mališana

Novi projekti stižu u Virovitičko-podravsku županiju. Na Danima poljoprivrede u Puli premijer Andrej Plenković i ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručili su ugovore iz mjera 7.4.1., i 4.1.1., među kojima su bila i tri projekta s područja Virovitičko-podravske županije. Prisutni su bili virovitičko-podravski župan Igor Andrović i pročelnik Bojan Mijok.

Tako će se u Špišić Bukovici u sklopu projekta rekonstrukcije dograditi postojeći vrtić, u kojem će potom u jasličkim skupinama mjesto pronaći 50 mališana. Projekt je to vrijedan 7,515.600 kuna, financiran je u stopostotnom iznosu, a ugovor je preuzeo načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler. Istodobno, u Starom Gracu rekonstruirat će se stara područna škola u kojoj će biti budući vrtić vrijedan 
5,903.336 kuna. Sredstva su dodijeljena u stopostotnom iznosu, a u vrtiću će mjesto pronaći 56 djece. Ugovor je preuzeo zamjenik načelnika Općine Pitomača Marin Aragović.

Osim toga, korisniku Lijeska-Corylus Avellana consulting team iz Pčelića dodijeljeno je 739.366 kuna za podizanje i opremanje trajnog nasada šljive i lijeske na području Pivnice i Pčelića. Potpora je dodijeljena u 50-postotnom iznosu. Ugovor je preuzeo Krunoslav Jakopina.