Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Završeni radovi

Dom u Markovu obnovljen za 200.000 kuna

Mjesni dom
Foto: Mihaela Feldi
Grad je izdvojio sredstva i za postavljanje elektroinstalacija, gromobrana, unutarnje rasvjete i podnih pločica, a nabavljen je i novi namještaj, odnosno dva velika radna stola i 30 stolica te peć na kruta goriva

U novom ruhu zasjao je Mjesni dom u Markovu, čija je obnova započela 2015. U sklopu programa energetske obnove, ugrađeni su novi prozori, vanjska vrata te izvedena kompletna toplinska izolacija vanjskih zidova, izolacija podova i stropova, a odrađeno je i unutarnje i vanjsko žbukanje i bojenje zidova i pročelja. Fond je te radove sufinancirao sa 60 posto, a 40 posto novca osigurao je Grad Slatina iz proračuna.

No, bili su nužni i pripremni radovi na betonskim podlogama, temeljima, kao i na otvorima za prozore i vrata te završni i instalaterski radovi, za što je Grad osigurao dodatni novac. Grad je izdvojio sredstva i za postavljanje elektroinstalacija, gromobrana, unutarnje rasvjete i podnih pločica, a nabavljen je i novi namještaj, odnosno dva velika radna stola i 30 stolica te peć na kruta goriva.

Slatina Poboljšanje života djece Povelja za Naj-akciju 2018. u rukama gradonačelnika

Radove na domu u Markovu odradila je tvrtka Građenje Marković iz Grabića, a ukupni su troškovi 200.000 kuna, od kojih je Grad osigurao 120.000 kuna. Projekt nije obuhvatio uređenje sanitarnog čvora i priključak na vodovod i odvodnju, pa je dom stajao nedovršen sve do ove godine, kada je Grad Slatina iznašao sredstva za to uređenje. Tako je u rujnu tvrtka Komrad priključila dom na vodovodnu mrežu, u vrijednosti 6524 kune te postavila i priključila objekt na septičku jamu, što je stajalo 9293 kune. U studenom je započelo uređenje i opremanje sanitarnog čvora i čajne kuhinje, u iznosu od 38.921 kunu.

Nakon završetka radova, dom su obišli gradonačelnik Denis Ostrošić, pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Marin Kokorić i viši stručni suradnik za komunalnu infrastrukturu Matej Peretin.

Gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić Mjesni odbori Za male komunalne akcije 450.000 kuna