Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Gradonačelnik Ostrošić obišao dva gradilišta

Društveni dom u Radosavcima već poprimio novu vizuru

Foto: Mihaela Feldi
Gradi se most kod Donjih Kusonja, a radove izvode Hrvatske vode

Iako je Građevni obrt Bilić radove na rekonstrukciji društvenog doma u Radosavcima započeo početkom godine, uz rok izvođenja od 12 mjeseci, već je izvedeno oko 50 posto posla. Uvjerio se u to i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić, koji je obišao gradilište zajedno sa svojim suradnicima, pročelnikom Stručne službe Krunoslavom Šarabokom i voditeljem Odsjeka za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj grada Vjekoslavom Hessom.

ZA POTREBE RADOVA Nabavljeno polovno vozilo za 115.000 kn

Novac iz EU

- Radovi vrijedni 868.411 kuna obuhvaćaju ugradnju toplinski izolirane fasade, zamjenu vanjske stolarije, izolaciju stropa prema negrijanom prostoru, spuštanje stropova, elektroinstalacije, vodovodne instalacije i odvodnju, instalacije grijanja, uređenje sanitarnog čvora, postavljanje podova u svim prostorijama te uređenje okoliša – opisala je voditeljica gradilišta Željka Rušanac.

Tijekom obilaska dogovoreni su pojedini detalji oko izbora keramike i uređenja pristupa domu te ostaloj infrastrukturi, što će olakšati daljnju dinamiku radova u sklopu kojih će se obaviti i dodatna sanacija građe i lamperije krovišta.

Gradonačelnik Ostrošić izrazio je zadovoljstvo odrađenim radovima, tim više što je dobio informaciju kako bi svi radovi mogli biti završeni do obilježavanja Dana grada Slatine 1. rujna.

MALE KOMUNALNE AKCIJE Kosilica lovcima u Bakiću

Ovaj projekt se inače financira iz Programa ruralnog razvoja RH, za provedbu operacije 7.4.1 “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”, koja se provodi putem Lokalne razvojne strategije LAG-a Marinianis.

Ugovorom o financiranju, zaključenim 15. svibnja lani između Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Grada Slatine, osigurana su sredstva potpore u iznosu od 727.286 kuna, a udio u potpori iznosi 90 posto EU i 10 posto RH.

Nakon razgledanja Društvenog doma u Radosavcima koji je već sada poprimio novu vizuru, bila je prigoda ujedno obići i radove koje izvode Hrvatske vode na izgradnji mosta nedaleko Donjih Kusonja koji će povezati slatinsko područje s retencijom Slanac koju Slatina dijeli s općinom Voćin.

PROJEKTI U PRIGRADSKIM NASELJIMA Sanacija društvenog doma i asfaltiranje cesta

– Osim što će skratiti put do jezera Slanac koje je izgrađeno radi zaštite od poplava te mu je osnovna zadaća sprječavanje plavljenja nizvodnih naselja i obradivih poljoprivrednih područja, novi će most biti i sigurniji. Naime, sadašnji je most za vrijeme kišnih razdoblja izvan funkcije te ga često preplavi veća najezda vode. Kako se to ne bi događalo, Hrvatske vode su kroz svoj plan redovitog održavanja započele s čišćenjem odvodnih kanala i vodotoka Čađavica između poljoprivrednih površina i na tom području – rekao je Ostrošić.

Čišćenje kanala

– Drago mi je što su Hrvatske vode počele raditi i u ovome dijelu na kvaliteti kanala koji često našim poljoprivrednicima prave probleme. Nadam se da će uskoro takvi radovi biti obavljeni i na ostalim slatinskim područjima. Na kanale prema Medincima požalili su se pojedini slatinski OPG-i, a nadam se da će biti što prije očišćeni, kao i retencija Stublovac – zaključio je gradonačelnik.