Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska 6 pregleda
ekološka akcija

'Drvo posadi, prirodu nagradi'

1/2
Foto: Grad Varaždin
Cilj navedene ekološke akcije je potaknuti socijalnu osjetljivost najmlađih generacija za brigu o lokalnoj zajednici, prirodi te međusobnu suradnju gradskih i privatnih ustanova

U Dječjem vrtiću "Bajka" u Varaždinu u utorak, 6. studenog počela je akcija pod sloganom "Djeca – djeci: Drvo posadi, prirodu nagradi!" u sklopu koje su zamjenici gradonačelnika, Zlatan Avar i Sandra Malenica, pomogli djeci u sadnji bilja.

Foto: Grad Varaždin

Riječ je o sadnicama i ukrasnom bilju koje je tvrtka Astra Zeneca d.o.o donirala Dječjem vrtiću "Bajka", a koji je, budući da već imaju estetski i hortikulturalno uređen okoliš, odlučio veći dio donacije proslijediti Gradu Varaždinu za uređenje okoliša dječjeg vrtića i škola kojima je osnivač.

Cilj navedene ekološke akcije je potaknuti socijalnu osjetljivost najmlađih generacija za brigu o lokalnoj zajednici, prirodi te međusobnu suradnju gradskih i privatnih ustanova kao dobrih partnera koji zajedno rade za dobrobit djece grada Varaždina.

novost Pitka voda uskoro na čak 5 lokacija u gradu

U dvorištima dječjih vrtića Bajka, Koprivnička, Gortanova  i Aleja  te u dvorištu VI. osnovne škole Varaždin, uz pomoć djelatnika Parkova,  posadit će se ukupno 37 sadnica i ukrasnog bilja.