Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Presuda za JPP u korist Varaždinske županije

Država dužna 39 milijuna kuna za škole

Radimir Čačić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Čačić: Mi smo prije osam mjeseci bili spremni oprostiti kamate, no sad će sve platiti građani

Trgovački sud u Varaždinu jučer je objavio nepravomoćnu presudu kojom je u cijelosti usvojio tužbu Koprivničko-križevačke županije i Grada Koprivnice protiv Hrvatske zbog isplate novca za najamnine za gradnju gimnazije i sportske dvorane u Koprivnici po modelu javno-privatnog partnerstva (JPP).

– Ovo je jedna od najvažnijih presuda za Varaždinsku županiju, iako se odnosi na tužbu Koprivničko-križevačke županije i Koprivnice. S obzirom na to da se tužba Varaždinske županije temelji na istoj osnovi i na istim činjenicama, za očekivati je da će isti sud donijeti iste presude. Ova presuda potvrdila je da su izmjene Zakona o odgoju i obrazsovanju u osnovnoj i srednjoj školi, na kojima je inzistirao potpredsjednik Vlade Predrag Štromar, bile potpuno nepotrebne – rekao je varaždinski župan Radimir Čačić.

Varaždinskoj županiji država duguje oko 39 milijuna kuna za 32 škole i dvorane sagrađene putem JPP-a. – Mi smo još prije osam mjeseci prihvatili nagodbu i bili spremni oprostiti kamate, no to će sve sad platiti građani ove države. A tko će odgovarati? – istaknuo je Čačić.