Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
ušteda vremena i novca

'Država bez papira' provodi se i u Sinju

Sinj
1/2
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Sporazumom je Grad Sinj dobio pravo uvida u maticu vjenčanih, maticu rođenih i maticu umrlih, registar životnog partnerstva te evidenciju državljanstva

Gradonačelnica Sinja Kristina Križanac i ministar uprave Lovro Kuščević, 15. listopada, potpisali su Sporazum o sadržaju i načinu uvida u osobne podatke.

Autobus oslikan motivima Grada Sinja Inicijativa gradonačelnice Autobusom s motivima grada do poželjne turističke destinacije

Riječ je o provođenju projekta "Država bez papira" kojim su sva javnopravna tijela dužna po službenoj dužnosti pribavljati podatke o građanima iz državnih matica. Sporazumom je Grad Sinj dobio pravo uvida u maticu vjenčanih, maticu rođenih i maticu umrlih, registar životnog partnerstva te evidenciju državljanstva.

Konkretno, radi se o podatcima koji se iskazuju na rodnom listu, vjenčanom listu, smrtnom listu, potvrdi o životnom partnerstvu i domovnici.

Ovim Sporazumom olakšat će ostvarenje prava u gradskim službama jer će službenici Grada Sinja imati pristup bazama pa navedene dokumente neće potraživati od građana. Tako će se ubrzati procedura, a građani će uštedjeti vrijeme i novac.

Učenici Grad Sinj Učenicima srednjih škola subvencioniranje troškova autobusnog prijevoza