Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
odgovor na nezadovoljstvo kninskih HDZ-ovaca

Dujić: HDZ nikad nije vodio politiku s namjerom da itko u RH bude diskriminiran

Nediljko Dujić
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Naglasio je kako će se pismom kninskih članova, nezadovoljnih raspuštanjem gradskog ogranka i imenovanjem povjerenstva, baviti HDZ-ovo Nacionalno vijeće te da županijska razina u tom slučaju 'nije stranka u postupku'

Predsjednik HDZ-a Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić u srijedu je, nakon pisma kninskih HDZ-ovaca kojim se protive odluci o raspuštanju kninske stranačke organizacije jer, kako kažu, omogućava povratak Srba u grad što će "uništiti san dr. Franje Tuđmana koji je s razlogom raselio ovo područje", ustvrdio kako HDZ nikad nije vodio politiku s namjerom da itko u Hrvatskoj bude diskriminiran.

- Kategorički tvrdim da u vrijeme predsjednika Tuđmana, baš kao ni danas, a tako će biti i ubuduće, HDZ nikad nije vodio politiku s namjerom da itko u Hrvatskoj bude diskriminiran. Haška presuda generalima Gotovini i Markaču vrlo je jasna po tom pitanju, a na nama političarima je da gradimo društvo zadovoljnih pojedinaca. Pustimo neka završi procedura i pričekajmo da se Nacionalno vijeće HDZ-a očituje o žalbi kninskih članova, odnosno o u pismu iznesenim kvalifikacijama - rekao je Dujić.

Naglasio je kako će se pismom kninskih članova, nezadovoljnih raspuštanjem gradskog ogranka i imenovanjem povjerenstva, baviti HDZ-ovo Nacionalno vijeće te da županijska razina u tom slučaju "nije stranka u postupku".

Žalbom dijela članova kninskog HDZ-a, kao i sadržajem njihovog pisma, stranka će se baviti procedurom propisanom u Statutu i "neka sve ide svojim tijekom", kazao je. 

- Politika koju vodim je politika mira, tolerancije i napretka svih članova naše zajednice bez obzira na njihovu vjersku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost, a takvu politiku provodi i predsjednik stranke Andrej Plenković na nacionalnoj razini. Zalažemo se za ravnopravnost svih građana ove države u svim pravima koje mogu izraziti u jednom modernom društvu kakvim Hrvatska želi postati - istaknuo je Dujić.