Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka 161 pregleda
Centar zdravlja Ljekarni Zagrebačke županije

Edukacijski centar, galenski laboratorij i moderna ljekarna do kraja godine

Centar zdravlja
Foto: Zagrebačka županija
Galenski laboratorij će pokrivati potrebe svih 17 ljekarni. U njemu će se izrađivati razni pripravci, koji će se moći dobiti na liječnički recept, ali i individualni magistralni pripravci u obliku kapsula, krema, sirupa ili losiona

Ljekarne Zagrebačke županije u Velikoj Gorici uređuju Centar zdravlja. Dio prostora je već uređen, a kompletna investicija bit će završena do kraja godine. Centar će se sastojati od edukacijskoga centra, galenskog laboratorija i moderne ljekarne sa savjetodavnim uslugama, a prostor će u njemu naći i služba centralne nabave.

Županija, kao osnivač Ljekarni Zagrebačke županije, u njegovo uređenje, odnosno nabavu opreme za galenski laboratorij ulaže 400.000 kuna, a prostor je obišao i župan Stjepan Kožić, priopćili su iz Zagrebačke županije.

"Oduševljen sam onime što se radi u Ljekarnama, od inicijative do provedbe ideja", komentirao je župan, dodavši da su Ljekarne Zagrebačke županije svojim inovacijama daleko ispred drugih, sličnih ustanova.

"Izuzetno sam ponosan da sve ono što rade, rade sa znanjem vlastitoga kadra", dodao je župan čestitavši zaposlenicima što će, nakon što su razvili kozmetiku „Dr. Stribor“, u budućem galenskom laboratoriju razvijati nove, inovativne proizvode.

"Pripomažemo i ovakve projekte, ali i projekte zdravstvenoga turizma. Po mnogim stvarima primjer smo drugima", ustvrdio je župan.

U 17 podružnica zaposleno je 94 osobe, a osim njima edukacijski centar će biti namijenjen i građanstvu. Tu će se organizirati nutricionistička savjetovanja, savjetovanja o raznim bolestima i kako se s njima nositi.

"Želimo 'stvoriti' ljekarnu u kojoj će se pacijenti osjećati kao kod kuće. Želimo da znaju da kod nas, uz medicinsku pomoć, uvijek mogu dobiti i toplu riječ", rekla je Zvjezdana Dobrinčić, ravnateljica Ljekarni. 

Galenski laboratorij će pokrivati potrebe svih 17 ljekarni. U njemu će se izrađivati razni pripravci, koji će se moći dobiti na liječnički recept, ali i individualni magistralni pripravci u obliku kapsula, krema, sirupa ili losiona, ovisno o zahtjevu pacijenata.