Izbornik
Naslovnica Županije Koprivničko-križevačka 6233 pregleda
Afera Piškornica

Ekspresna smjena direktora koji si je isplatio više od milijun kuna bonusa?

Mladen Jozinović
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
Koprivničko-križevački župan Darko Koren danas će održati konferenciju za medije na temu Piškornice, a Skupština Piškornice, na kojoj će se odlučivati o Jozinovićevoj sudbini, održat će se u ponedjeljak. Doznajemo da će se predložiti smjena Jozinovića

Koprivničko-križevački župan Darko Koren zakazao je za danas u 10 sati konferenciju za novinare na temu Piškornice, odnosno isplate bonusa od više od milijun kuna kojeg si je isplatio direktor tvrtke za gospodarenje otpadom Mladen Jozinović.

Tvrtka je u vlasništvu Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije, te općine Koprivnički Ivanec, a ne u privatnom. Jozinović kao direktor matične tvrtke Piškornica prima redovnu izdašnu plaću, u tvrtki kćeri dobiva dodatnih 10.000 kuna mjesečno na ugovor o djelu, a ima pravo i na nagradu od deset posto godišnje dobiti. Župan Koren još jučer je poslao priopćenje navodeći da se postupci direktora mogu promatrati s dva gledišta, pravnog i moralnog.

- Kao direktor tvrtke s pravnog aspekta vjerojatno nema reperkusija za takav postupak jer direktor ima predviđene ovlasti za donošene takvih odluka, ali s moralnog aspekta smatram kako nije korektno to što je učinio, kao ni procedura, ni iznos koji si je isplatio - istaknuo je župan Koren u priopćenju, a detaljnije očitovanje očekuje se na današnjoj konferenciji za novinare.

Jozinovića (37), dotadašnjeg savjetnika uprave, za direktora je postavila Skupština Piškornice d.o.o. 2012. godine. O njegovoj dotadašnjoj karijeri malo se zna. Prema podacima portala Poslovna.hr, bio je osnivač i od 2008. do 2012. član uprave tvrtke I.T.C. grupa iz Starih Jankovaca, registrirane za trgovinu i usluge, koja je završila u stečaju, a do 2012. i vlasnik kafića AS u Starim Jankovcima. Tvrtka kćer Piškornica sanacijsko odlagalište je 2015. preuzela odlaganje otpada na odlagalištu kojim je do tada upravljao koprivnički Komunalac, i tako će biti do početka rada RCGO-a. Kako doznajemo, Skupština Piškornice na kojoj će se odlučivati o Jozinovićevoj sudbini održat će se u ponedjeljak, potvrdio nam je međimurski župan Matija Posavec. Neslužbeno doznajemo da će se predložiti smjena Jozinovića.