Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Vrbovec

Energetska obnova Doma zdravlja

Zagrebačka županija
Foto: Zagrebačka županija
Kad bude obnovljena, zgrada Doma zdravlja bit će jedna od najštedljivijih zgrada javne namjene u našoj županiji, rekla je županova zamjenica

Zamjenica župana Nadica Žužak sa suradnicima, ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj obišli su županijski Dom zdravlja u Vrbovcu, gdje je u tijeku energetska obnova vrijedna 2,2 milijuna kuna.

Radovi, kako su ustanovili, provode se planiranom dinamikom.

– Kad bude obnovljena, zgrada Doma zdravlja bit će jedna od najštedljivijih zgrada javne namjene u našoj županiji. Na primjer, godišnji račun za grijanje bit će manji za 60 posto, a račun za rasvjetu za 55 posto – rekla je Žužak te dodala da će se zahvaljujući energetskoj obnovi godišnja emisija CO2 smanjiti za 81 posto.

Realizacijom planiranih kombiniranih mjera energetske učinkovitosti zgrada će se svrstati iz razreda E u energetski razred C prema kriteriju specifične godišnje toplinske energije za grijanje, te u energetski razred A+ prema kriteriju specifične godišnje primarne energije. Radovi bi trebali biti završeni u siječnju 2019.

Stjepan Kožić odlični rezultati Poduzetnici Zagrebačke županije drugi u Hrvatskoj prema ostvarenom prihodu i neto dobiti