Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Šibensko-kninska županija

Energetska obnova još tri škole

Potpis za obnovu škola
Foto: Šibensko-kninska županija
Ova značajna kapitalna ulaganja u tri škole su važna za našu županiju i zato što se sve tri škole nalaze na području posebne državne skrb - kazao je župan Goran Pauk

Župan Goran Pauk, sa suradnicima, nazočio je u ponedjeljak potpisivanju ugovora o izvođenju radova na energetskoj obnovi dviju škola s područja Šibensko-kninske županije: Srednje škole Ivana Meštrovića u Drnišu i Osnovne škole Domovinske zahvalnosti u Kninu, priopćili su iz županije.

U 2018. godini europskim sredstvima i sredstvima Šibensko-kninske županije, kao osnivača škola, energetski će se obnoviti tri škole: Srednja škola Ivana Meštrovića u Drnišu, Osnovna škola Domovinske zahvalnosti u Kninu i Osnovna škola Kistanje u Kistanjama. Ukupna vrijednost ova tri projekta iznosi više od 10,5 milijuna kuna, od čega se 70% vrijednosti projekata financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na lokalnoj i regionalnoj razini, dok preostalih 30% sufinancira osnivač Šibensko – kninska županija.

Goran Pauk i Matija Posavec sjednica Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Župan Goran Pauk voditelj hrvatske delegacije u Strasbourgu

Izvođač radova energetske obnove Srednje škole Ivana Meštrovića u Drnišu, u vrijednosti od 1,952.083,00 kuna, je tvrtka Temp-Ingrad d.o.o. iz Imotskog, a radovi obuhvaćaju zamjenu fasadnih zatvora, postavljanje nove toplinske obloge vanjskih zidova i pojačanje toplinske obloge ravnih krovnih ploča s obnovom hidroizolacije.

Ugovor o izvođenju radova potpisao je ravnatelj škole Ivan Zeljko s direktorom i vlasnikom tvrtke Tvrtke Temp –Ingrad d.o.o. Ljubom Jovićem koji je investitoru zahvalio na povjerenju i kazao kako će radovi biti gotovi do početka sljedeće školske godine.

Potom je u Kninu, u prostorijama Osnovne škole Domovinske zahvalnosti, potpisan ugovor o energetskoj obnovi te škole. Ugovor u vrijednosti 4,122.377,19 kuna, potpisao je ravnatelj škole Domovinske zahvalnosti Ivan Uzun sa Snježanom Koludrović, direktoricom tvrtke Agrad projekt d.o.o. iz Šibenika, koja izvodi radove. Ravnatelj Uzun je s direktorom tvrtke Geomapa d.o.o. iz Drniša, Zoranom Marinom, potpisao i Ugovor o nadzoru radova na energetskoj obnovi.

Radovi obuhvaćaju zamjenu fasadnih zatvora, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida i stropa prema negrijanom prostoru (tavan), te zamjenu unutarnje rasvjete i postavljanje sustava daljinskog očitovanja potrošnje i kontrolnih mjerila energije i vode za dio zgrade.

Goran Pauk na festivalu vina Župan Pauk: 'Potičemo svoje vinare i vinogradare, a rezultat su vrhunska vina'

- Provođenjem mjera energetske obnove u školama će se ostvariti energetske uštede što će za škole značiti i značajnije financijske uštede. Realizacijom ovih projekata doprinijet će se očuvanju okoliša te kvalitetnijem provođenju nastavnih aktivnosti u školama odnosno poboljšanju i unapređenju školskog standarda. Ova značajna kapitalna ulaganja u tri škole su važna za našu županiju i zato što se sve tri škole nalaze na području posebne državne skrbi te će njihova realizacija doprinijeti i ravnomjernom razvoju naše županije - kazao je župan Goran Pauk i zahvalio Razvojnoj agenciji Šibensko-kninske županije koja je uz uspješnu suradnju s ravnateljima škola te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao partnerom na projektima, pripremala projekte i prošle godine aplicirala na javni natječaj energetske obnove odgojno – obrazovnih ustanova.

Potpisivanju ugovora o energetskoj obnovi škole u Drnišu nazočila je i zamjenica župana Darija Puljić, dok je potpisivanju ugovora u Kninu nazočio zamjenik župana Nikola Blažević.

Potpisivanje ugovora u Šibeniku vrijedna 397 milijuna kuna Počinje druga faza rekonstrukcije i izgradnje šibenske komunalne mreže