Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
PRILIKA ZA ŠKOLARCE

Farmaceutski tehničar – novi smjer u Kutini

Foto: Grad Kutina
Od sljedeće pedagoške godine 2021./ 2022. Tehnička škola Kutina bit će bogatija za novo usmjerenje

Od sljedeće pedagoške godine 2021./ 2022. Tehnička škola Kutina bit će bogatija za novo usmjerenje – farmaceutski tehničar. Program je odobrilo Ministarstvo obrazovanja, upisi počinju po završetku ove školske godine, te je ovo važna informacija za učenike koji završavaju osnovnu školu i njihove roditelje.

Održava se u petak i subotu 25. i 26. lipnja Festival vina MoslaVina Kutina očekuje sve vinoljupce i gurmane

– Riječ je o četverogodišnjem programu koji smo stavili u plan upisa, a upisna kvota je 24 učenika. Smatramo da je to važan iskorak, a vjerujem da će za taj smjer biti velik interes. Škola je sve potrebne informacije stavila i na svoju web-stranicu, obavijestili smo sve škole i pozivam zainteresirane učenike da prate novosti oko tog zanimanja. Podsjećam da je prijave u srednje škole traju od 25. lipnja do 7. srpnja – rekao je ravnatelj Tehničke škole Kutina Ante Dževlan.

Tehnička škola planira upise u 5 razrednih odjela, od kojih su četiri četverogodišnja i jedan trogodišnji kombinirani odjel s 3 zanimanja. Škola je u prošlosti imala i zanimanja kemijski tehničar i ekološki tehničar, no zbog manjka interesa više nemaju ta usmjerenja.

– Ovaj iskorak smatramo dobrim smjerom. Naime u Popovači postoji farmaceutska industrija Pharmas, u Kutini ima ljekarni koje bi mogle zapošljavati učenike, a dio učenika sigurno će upisati srodne fakultete – rekao je Dževlan.

SVEČANA PRIMOPREDAJA Vatrogasci dobili novo vozilo

Kutina ima i Učenički dom, jedini dom za srednjoškolce u Sisačko moslavačkoj županiji, ali i Hrvatskoj koji je za učenike besplatan. Naime, troškove podmiruju Ministarstvo obrazovanja i Županija.