Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Osječko-baranjska županija obilježila 30. godišnjice međunarodnog priznanja RH

Gala koncerti u Budimpešti i Osijeku dokaz podrške i suradnje

Foto: OBŽ
– Međunarodna priznanja dodatno su nas ohrabrivala u našoj borbi za samostalnost, a Mađarska je bila među prvim zemljama koja je to učinila. Gala koncert pokazuje uzajamnu podršku i suradnju– kazao je župan Ivan Anušić

U izvedbi orkestara i solista Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku i Operetnog teatra Budimpešta u HNK u Osijeku održan je gala koncert “On the Bridge of Music”. Povod zajedničkom koncertu je obilježavanje 30. godišnjice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i uspostavljanja diplomatskih odnosa s Republikom Mađarskom. Istim povodom i s istim programom zajednički koncert održat će se i u Budimpešti.

– Međunarodna priznanja dodatno su nas ohrabrivala u našoj borbi za samostalnost, a Mađarska je bila među prvim zemljama koja je to učinila. Gala koncert pokazuje uzajamnu podršku i suradnju jer riječ je o projektu realiziranom zajedničkim djelovanjem naših ministarstava, Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije te diplomatskog zbora – kazao je tim povodom župan Ivan Anušić.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić zahvalio je Mađarskoj na nesebičnoj pomoći tijekom Domovinskog rata. Podsjetio je da postoji odlična suradnja Grada Osijeka s 13. okrugom Budimpešte i gradom Pečuhom, s čijim je gradonačelnikom Attilom Petterfyjem dogovorena još intenzivnija suradnja na području kulture i gospodarstva.

Ministrica Nataša Tramišak istaknula je da je Mađarska i ovom gestom pokazala koliko je bilateralna suradnja izgradila kvalitetan odnos koji se očituje i na gospodarskom i na kulturnom planu.