Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Projekt Zaželi

Gerontodomaćicama bicikli od Grada

Foto: Grad Orahovica
Uz bicikle žene koje su zaposlene u sklopu projekta dobile su i opremu

U Centru za posjetitelje u Orahovici potpisani su ugovori o radu s 30 žena, koje će se kroz projekt „Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja Grada Orahovice” u razdoblju od dvije godine brinuti o 153 korisnika, kojima je potreban takav vid pomoći.

U sklopu ovog projekta žene su obrazovane za zanimanje gerontodomaćica, a pred njima je još polaganje završnog ispita, nakon kojega će dobiti diplomu te bi 12. kolovoza trebale početi s radom.

Jedan od omiljenih ljetnih festivala na orahovačkom Jezeru Na Ferragosto Jamu više od 20.000 ljudi ili, kako kažu domaći, pet Orahovica

– Grad Orahovica i dalje će pratiti i prijavljivati se na natječaje fondova EU, te će na taj način i dalje voditi brigu o sugrađanima svih dobnih skupina, od najmlađih do najstarijih – rekla je gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin koja je izrazila zadovoljstvo što će u sklopu projekta biti zaposleno 30 žena. Projekt „Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja grada Orahovice“ u sklopu poziva Zaželi – Programa zapošljavanja žena, ukupne vrijednosti više od 5,1 milijun kuna u potpunosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Upriličena je i podjela bicikala i pripadajuće sigurnosne opreme ženama sudionicama projekta. Bicikle i pripadajuću sigurnosnu opremu – kacige, svjetla za bicikle i reflektirajuće prsluke nabavio je Grad Orahovica, a dodijeljeni su na korištenje ženama tijekom trajanja projekta. 

Razvoj infrastrukture Postavljena tri stajališta za e-bicikle