Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
Radovi na ispostavi dr. J. Kajfeš Delnice

Gorani dobili kvalitetniju zdravstvenu zaštitu u Domu zdravlja

Delnice Dom zdravlja
Foto: Primorsko-goranska županija
Izmijenjena je elektroinstalacija, podovi te su preuređeni zidovi i osigurana odgovarajuća zaštita od zračenja u prostoru za smještaj RTG uređaj i ordinaciji za UTZ. Nabavljen je novi RTG uređaj vrijednosti 1.165.500 kuna

Župan Zlatko Komadina prigodom obilaska izvedenih radova na Domu zdravlja PGŽ - Ispostava dr. J. Kajfeš Delnice vrijednih preko milijun i osamsto tisuća kuna izjavio je da je zadatak Županije postaviti sustav zdravstvene zaštite kako bi kvalitetna zdravstvena zaštita bila decentralizirana i dostupna u ispostavama van Rijeke, što se čini kroz izgradnju zdravstvenih ustanova u Krku, Crikvenici i Opatiji. Jedan od ciljeva je i dovođenje specijalista u mjesta gdje ljudi žive.

"Mislim da je kvaliteta zdravstvene zaštite sigurno na razini koju zaslužuju stanovnici Gorskog kotara i cijele županije", zaključio je župan.

Gradonačelnik Delnica Ivica Knežević rekao je da je jedan od osnovnih postulata zdravstva pravovremena i brza reakcija, što znači da zdravstvena skrb Goranima mora biti dostupnija u Gorskom kotaru kako ne bi za sve potrebe išli u Rijeku. "Ovo je svakako dobro. Zahvaljujemo se Županiji na razumijevanju jer, uz sve nedaće koje nas tište, još kad bi izgubili i ovakav oblik zdravstvene zaštite, dodatno bi se potencirao odlazak Gorana iz Gorskog kotara", rekao je Knežević.

"Ovim zahvatima koje smo učinili za Gorski kotar pokušali smo pokazati da nam je Gorski kotar zbog svih problema koji tište njegove građane upravo u fokusu. Tu se čine i druge intervencije koje omogućavaju kvalitetniji život Goranima, primjerice organizirani dolazak specijalista iz KBC-a dvaput mjesečno", kazao je ravnatelj Ritoša. 

Rekonstrukcijom pristupne ceste i parkirališta asfaltirano je oko 3.300 m2 površine ceste i parkirališta te 180m2površine nogostupa i pristupnih rampi. Uređena su 54 parkirna mjesta kao te dva za invalide. Radove je financirala PGŽ s iznosom 428.796 kuna. Izmijenjena je elektroinstalacija, podovi te su preuređeni zidovi i osigurana odgovarajuća zaštita od zračenja u prostoru za smještaj RTG uređaj i ordinaciji za UTZ. Nabavljen je novi RTG uređaj vrijednosti 1.165.500 kuna. Također, izgrađena je nadstrešnica za smještaj tri sanitetska vozila.