Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Usvojen proračun Grada Slatine za 2020., donosi niz velikih investicija

Gradit će se ceste, urediti EPIcentar Sequoia i društveni domovi, proširiti dječje jaslice...

Foto: Mihaela Feldi
Na popisu najvažnijih investicija u 2020. je uređenje EPIcentra Sequoia Slatina za 22 milijuna kuna

Proračun Grada Slatine za 2020. godinu iznosi 108,41 milijun kuna, a izglasali su ga nedavno gradski vijećnici. Na popisu najvažnijih investicija koje su planirane u sljedećoj godini je uređenje EPIcentra Sequoia Slatina u vrijednosti oko 22 milijuna kuna, što uključuje radove, opremanje te aktivnosti partnera na projektu Javne ustanove za zaštićene dijelove prirode Virovitičko-podravske županije i TZ grada Slatine.

PRUŽANJE POMOĆI STARIJIM I NEMOĆNIM OSOBAMA Stigli bicikli za projekt Grada Slatine „Slatino, zaželi!“

Za taj projekt odobrena sredstva EU iznose 16,45 milijuna kuna, a bespovratna nacionalna sredstva iz Fonda za praćenje projekata EU 3,25 milijuna kuna.

Nova javna rasvjeta

Važna je investicija, nadalje, gradnja prometnica i javne rasvjete u istočnom i zapadnom dijelu Poduzetničke zone Turbina 2, procijenjene vrijednosti 15,9 milijuna kuna, od čega je iz EU 9,77 milijuna kuna. Ta će investicija biti realizirana u iduće dvije godine.

Projekt Aglomeracija Slatina – proširenje sustava vodoopskrbe i odvodnje te gradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda za Slatinu i gravitirajućih šest prigradskih naselja također je jedna od većih investicija za koji je Komrad d.o.o. Slatina pribavio sve projekte i građevinske dozvole i uskoro se očekuje potpisivanje ugovora o financiranju. To znači da iduće godine grad Slatina planira početak gradnje vodno-komunalne infrastrukture procijenjene vrijednosti 212 milijuna kuna, s rokom realizacije do 
2023.

NA BAZENU DOMA ZDRAVLJA Mališani slatinskog vrtića 'Zeko' učili plivati

Rekreacija uz Javoricu

Od ostalih gradskih projekata u 2020. treba još istaknuti gradnju zamjenskog kolno-pješačkog mosta u Gornjem Miholjcu, uređenje društvenog doma u Novom Senkovcu i rekonstrukciju društvenog doma u Radosavcima.

Nadalje, proširit će se jaslice Dječjeg vrtića Zeko. Zacrtan je i nastavak projektiranja rekreacijskih površina uz jezero Javoricu, uređenje novog parkirališta uz Dom zdravlja Slatina, sanaciju cesta u odvojcima ulica Voćinska, Lipa, Stublovačka, N. Š. Zrinskog i u Bistrici, gradnja nogostupa u Lovačkoj ulici i u Potočanima, od ulice Ribnjak do Banovačke… Bit će rekonstruirana i javna rasvjeta na Šetalištu Julija Buergera i u bloku ulica Školska - Dravska te sagrađena sjeverna pristupna cesta u zonu Trnovača.

Potpora Županije Plan: postavljanje atletske staze u Slatini