Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Predsjednica Hrvatskog teniskog saveza posjetila Đakovo

Gradit će se Regionalni teniski centar vrijedan 23 milijuna kn

1/3
Foto: Maja Muškić
Deficit je ovakvih objekata u cijeloj regiji i mi vidimo šansu da stavimo grad Đakovo na tenisku kartu svijeta, poručio je Mesić

Predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić posjetila je u četvrtak Đakovo, gdje se susrela s gradonačelnikom Marinom Mandarićem i suradnicima. Sastanku s gradonačelnikom prisustvovao je i predsjednik Teniskog kluba Đakovo Mišo Mesić, a glavna tema razgovora bila je gradnja Regionalnog društveno-teniskog centra, čija vrijednost doseže 23 milijuna kuna.

Potpora HTS-a

Riječ je o građevini javne i društvene namjene koja se planira graditi u Ulici Ljudevita Gaja, nasuprot jugoistočnog dijela đakovačkog groblja, unutar parcele teniskih terena Grada Đakova. Ta sportska građevina sastoji se od dvije etaže. U prizemlju su, tako, predviđeni zatvoreni teniski teren, vjetrobran, ulazni prostor, fitness, sanitarije, sauna, spremište, tehnička prostorija, dok će na katu biti caffe bar sa šankom, ured, sanitarne prostorije, spremište i terasa. Za dvoranu je ishođen izvedbeni projekt i građevinska dozvola. Nakon sastanka u Maloj vijećnici predsjednica Babić u pratnji gradonačelnika i predstavnika TK Đakovo obišla je terene i prostor gdje bi se dvorana trebala graditi. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je Hrvatski teniski savez pokazao interes za gradnju dvorane. Na sastanku se razgovaralo o budućoj suradnji i mogućnosti HTS-ova financiranja.

– Drago mi je da smo u ime Hrvatskog teniskog saveza u Đakovu, gdje smo došli na poziv gospodina Mesića. Pogledali smo projekt gradnje nove dvorane i renovacije teniskih terena. Teniski klub Đakovo apsolutno je sa svojom tradicijom, dugogodišnjim radom i brojem djece izuzetno bitan u Hrvatskom teniskom savezu. Bez kvalitetne infrastrukture teško je raditi. Sigurno je da će Savez podržati projekt gradnje dvorane i zajedno s Gradom Đakovo i Tenis klubom Đakovo napraviti sve da on zaživi za daljnje generacije – poručila je Nikolina Babić.

Foto: Maja Muškić

Predsjednik Teniskog kluba Đakovo Mišo Mesić kaže kako je riječ o projektu velike važnosti za cijelu regiju.

– Izuzetna mi je čast što je predsjednica Babić prepoznala ovu ideju i što je bespogovorno došla u Đakovo na sastanak. S njom je i predsjednik Zagrebačkog teniskog saveza Franc Regina. Zahvalan sam im što smo na kvalitetnom i konstruktivnom sastanku s gradonačelnikom Marinom Mandarićem zaključili da ćemo svi zajedno dati sve od sebe da idemo u realizaciju ovog velikog projekta koji je od iznimne važnosti ne samo za grad Đakovo nego i za cijelu regiju, na koncu za cijelu državu – istaknuo je Mesić, dodajući kako Teniski klub Đakovo već dulji niz godina ima oko 300 članova, među kojima je oko 140 djece i jedan je od najvećih klubova u našem gradu.

Prerasli okvire

– Mi smo u ovom trenutku infrastrukturno došli do maksimuma. Klub, kako sam i rekao, ima puno članova, puno organiziranja turnira i prerastao je okvire ovakvog načina igranja tenisa. Treba reći da se projekt gradnje dvorane ne radi samo za Teniski klub Đakovo, nego i za cijelu regiju, za organizaciju međunarodnih turnira, treninge reprezentacije u svim selekcijama. Deficit je ovakvih objekata u cijeloj regiji i mi vidimo šansu da stavimo grad Đakovo na tenisku kartu svijeta – poručio je predsjednik TK Đakovo Mišo Mesić.