Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Neriješeni odnosi

Gradonačelnik Novske i sisačko-moslavački dožupan sukobili se oko dvorane

Marin Piletić, zamjenik sisačko-moslavačkog župana
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Sportska dvorana je 2001. izgrađena na gradskom zemljištu i dana, bez ugovora, srednjoj školi na korištenje, a da nije vlasništvo preneseno na školu. Ministarstvo je financiralo troškove zaposlenih, no odlaskom jednog domara u mirovinu ne želi financirati zapošljavanje novog, neophodnog za potpun rad dvorane, jer škola nije vlasnik dvorane

- Nalogom dožupana Marina Piletića, a preko školskog odbora, došlo je do problema s korištenjem sportske dvorane Srednje škole u Novskoj pa su neki klubovi samovoljom ostali bez termina za trening. Primjerice, novoosnovanom Ženskom rukometnom klubu dali su dva termina bez problema, a nogometašima Libertasa niti jedan iako su to i pismeno zatražili – rekao je novljanski gradonačelnik Vlado Klasan komentirajući problem nastao time što su neki novljanski sportski klubovi ostali bez termina za treninge u sportskoj dvorani oko koje su neriješeni odnosi.

Naime, dvorana je 2001. izgrađena na gradskom zemljištu i dana, bez ugovora, srednjoj školi na korištenje, a da nije vlasništvo preneseno na školu. Ministarstvo je financiralo troškove zaposlenih, no odlaskom jednog domara u mirovinu ne želi financirati zapošljavanje novog, neophodnog za potpun rad dvorane, jer škola nije vlasnik dvorane. Problem je nastao jer jedan domar ne može raditi od jutra do mraka.

No, gradonačelnik Klasan kaže kako je tri godine predlagao da se dvorana "podijeli" postojećim pregradama čime bi se dobila mogućnost treniranja više skupina odjednom, a školski odbor to odbija prihvatiti. S obzirom na to da županija upravlja školom, motive vidi u dožupanovom pritisku obzirom je Piletić najavio kandidaturu za gradonačelnika Novske. 

Prijenos vlasništva

- Neriješeni imovinsko-pravni odnosi iskorišteni su za ultimatum da do 01. studenoga 2016. godine  Grad mora riješiti i pitanje domara i vlasničkih odnosa iako to nije učinjeno od 2001. godine kad je dvorana izgrađena. Znakovito je i postavlja se pitanje zašto bivši HDZ-ov gradonačelnik Vidaković nije 15 godina, a njegov tadašnji zamjenik Piletić oko pet godina mandata nisu riješili problem vlasništava, a sad se traži od gradonačelnika Klasana da to riješi gotovo trenutnu bezobzirno koristeći i djecu i njihove roditelje u borbi za mjesto gradonačelnika – rekao nam je Klasan. 

Dožupan Piletić odbija sve insinuacije. Ističe kako on kao dogradonačelnik nije mogao riješiti taj problem jer je tadašnja SDP-ova županica do odbijala, a da mu se sada čini da to ne želi riješiti gradonačelnik Klasan.

- Gradonačelnik Klasan i njegov zamjenik Vedran Mihaljević su najodgovorniji krivci za nastalu situaciju oko dvorane jer ne mogu dogovoriti običan termin u dvorani, a godinu i pol dana nisu napravili ništa po pitanju rješavanja etažiranja dvorane i prijenosa vlasništva na školu u trenutku kada se osnivač i škola slažu s tim rješenjem. Laž je gradonačelnika Klasana da "bezobzirno koristim dječicu" u želji da postanem gradonačelnik. Upravo je županija ponudila model financiranja domara u dvorani ako grad ne pronađe rješenje kako bi svi koji dvoranu žele koristiti i koristili. Naime, gradonačelnik je obećao preko Zajednice športskih udruga Grada Novske zaposliti još jednog domara, no to do danas nije učinio – rekao nam je Piletić.