Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Župan Pauk potpisao ugovore

Gradovima i općinama stiže 1,5 milijuna kuna za sanaciju uvala, plaža i šetnica

Župan Goran Pauk potpisuje ugovore
Foto: Šibensko-kninska županija
Na temelju zahtjeva i potreba iskazanih od strane gradova i općina donijeli smo odluku o sanaciji pomorskog dobra na području tri grada i šest općina - kazao je šibensko-kninski župan Goran Pauk

Župan Goran Pauk zaključio je s predstavnicima gradova Šibenik, Vodice i Skradin, te s predstavnicima općina Bilice, Pirovac, Tribunj, Tisno, Primošten i Murter-Kornati sporazume o zajedničkom financiranju sanacija pomorskog dobra.

Goran Pauk Kibernetički štit 2018. Župan Pauk na vježbi Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti

Potreba sanacije pomorskog dobra nastala je uslijed izvanrednih događaja u 2018. godini, a sredstva za sanaciju, ukupno 1,5 milijuna kuna osigurana su u proračunu Šibensko-kninske županije.

"Županija vodi brigu o sanaciji pomorskog dobra u vanlučkom području, stradalom uslijed izvanrednih događaja kojima smo svjedočili nedavno. Na temelju zahtjeva i potreba iskazanih od strane gradova i općina donijeli smo odluku o sanaciji pomorskog dobra na području tri grada i šest općina. Iznosom od ukupno milijun i pol kuna sanirat će se obalni putovi, uvale, plaže i šetnice u cijeloj Šibensko-kninskoj županiji", kazao je župan Goran Pauk prilikom zaključivanja sporazuma s predstavnicima gradova i općina.

Županija će tako, s po 100.000 kuna, sanirati šetnicu na otoku Kapriju i obalne putove u uvalama Muna i Koromašna na otoku Žirju, a s po 200.000 kuna sanirat će se obala u Prvić Luci i obala Male jaruge s manipulativnim platoom u Skradinu. U Općini Bilice će se, sa 150.000 kuna sanirati šetnice od Kesine kule prema Lučevoj punti, dio rive u Uvali Stubalj kao i plaža u Uvali Vrulje.

Za sanaciju Stare rive u Pirovcu, primoštenske  šetnice na predjelu Velika Raduča - Bilo i dijela obale na plaži Zamalin u Tribunju, izdvojeno je također po 150.000 kuna.

Istim iznosom Županija će financirati sanaciju obalnog kameno-betonskog zida na lokaciji Istočna gomilica – Obala Mile Marače u Tisnom i predio Luka u Općini Murter-Kornati, od Barenove ulice, zaključno s Despensirovom ulicom, izvijestili su iz Županije.

Prvi tajnik Veleposlanstva Japana u Hrvatskoj Posjet Šibeniku U Šibensko-kninskoj županiji ljetovat će prvi tajnik Veleposlanstva Japana