Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Odluka

Gradsko odmaralište na Malom Lošinju ide na prodaju

Gradonačelnik Kutine Zlatko babić
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Gradonačelnik Zlatko Babić (HDZ) dobio je potporu za svoj prijedlog prodaje nakon što je procjena vrijednosti nekretnine, što će biti i početna cijena na natječaju,  povećana sa 7,8 milijuna na 11,1 milijuna kuna

Kutinsko Gradsko vijeće je većinom glasova donijelo odluku o prodaji zapuštenog odmarališta na Malom Lošinju, u vlasništvu Grada Kutine, oko kojeg Grad dugi niz godina vodi sudske sporove.

Gradonačelnik Zlatko Babić (HDZ) dobio je potporu za svoj prijedlog prodaje nakon što je procjena vrijednosti nekretnine, što će biti i početna cijena na natječaju,  povećana sa 7,8 milijuna na 11,1 milijuna kuna. Na novoj procjeni je inzistirao HDZ-ov koalicijski partner HSLS.

Učenici iz Kutine napravili taktilnu slikovnicu 'Sretne rode' Učenici iz Kutine napravili taktilnu slikovnicu

Gradonačelnik je izrazio i zadovoljstvo, ali i zabrinutost oko natječaja.

- Građanima neću obećavati ono što nije realno, a to je ponovno ljetovanje u Malom Lošinju, a Grad Kutinu želim riješiti ulaganja u sudske sporove kojima se oko odmarališta ne vidi kraja. Zadovoljan sam novom procjenom, no i zabrinut hoće li se prodaja moći realizirati. Po prijašnjoj procjeni je bilo zainteresiranih kupaca, a sada preostaje da vidimo - rekao je gradonačelnik Babić.

Dio oporbe nije bio protiv namjere prodaje odmarališta, no zahtijevali su da se novac dobiven od prodaje usmjeri u konkretne projekte. Predloženo je ulaganje u natkriveni bazen koji bi građani mogli koristiti tijekom cijele godine. No, vijećnici SDP-a te Stranke rada i solidarnosti su i dalje bili protiv prodaje odmarališta smatrajući kako treba nastaviti sa sudskim sporovima, koje će naslijediti i novi kupac te ih morati riješiti, ako želi revitalizirati nekadašnje odmaralište.

sudnica ukinut 2010. godine Kutini će biti vraćen Općinski sud