Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Novo lice – Nikolina Andačić

HDZ ide na Most s ekonomisticom koja je u stranci godinu dana

Nikolina Andačić, kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Vrgorca
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Nikolina Andačić osam godina radi u gradskoj upravi, udata je i majka dvoje djece. Kaže da želi ujediniti Vrgorac koji je jako podijeljen

Nikolina Andačić, 36-godišnja diplomirana ekonomistica, kandidatkinja je HDZ-a za gradonačelnicu Vrgorca. Potpuno je novo lice na političkoj sceni kojom HDZ želi vratiti vlast koju su izgubili prije osam mjeseci kada je na izvanrednim izborima pobijedila Nezavisna lista mladih (NLM), koju podupire Most, od kada je gradonačelnik Ante Pranić.

Nikolina Andačić u HDZ-u je tek godinu dana, kaže da je simpatizerka oduvijek i ponosna je zbog povjerenja koje joj je ukazano. Zaposlenica je gradske uprave, udata, majka dvoje djece pa ističe kako je, prije odluke o kandidaturi dobila snažnu podršku obitelji.

-Odluka o kandidaturi nije donesena ishitreno. Već osam godina radim u Gradskoj upravi, dobro poznajem probleme ovoga kraja kao i gradske administracije – kaže Andačić.

-Vrgorac je jako podijeljen, što nije dobro i dovelo je do određenih problema. Te suprotstavljene strane treba smiriti jer samo zajedno možemo naprijed. O ključnim stvarima važnim za Vrgorac, za stvaranje uvjeta za dobar život, trebamo se ujediniti – kaže Andačić koja naglašava kako su projekti s kojima se danas hvali Pranić, zapravo projekti HDZ-a.

Ne bježi od izazova

- Neki dan je potpisan ugovor između Grada i Mesne industrije Pivac, što mi je izuzetno drago jer znam koliko projekt gospodarske zone traje i koliko je posla odrađeno. To je projekt HDZ-a započet prije 10 godina. Povukli smo novce iz IPARD-a. Na žalost, mi projekt nismo završili jer se rušio proračun dva puta, a vidi se samo ono na kraju, a to je potpis na ugovor. Drago mi je da su braća Pivci odlučili uložiti u Vrgorac, ali vjerujem da bi to učinili da smo mi ostali na vlasti. Smeta mi svojatanje projekta Nezavisne liste mladih, ali drago mi je da je Pranić prepoznao projekt i nastavio ga – kaže Andačić koja ističe kako se u HDZ uključila kada su počeli "potresi" u Vrgorcu i kada je stranci bilo najteže.

- Ne bježim od izazova, želim dati svoj doprinos – poručuje Andačić i naglašava kako će biti drugačija gradonačelnica od Ante Pranića.

- Prije svega, poštovat ću rad. Pored narušenih međuljudskih odnosa, Vrgorac je dotaknuo dno po pitanju zaposlenih. Prema podacima HZMO u godinu dana izgubili smo preko 200 radnih mjesta. Tomu doprinose i cijene komunalnih usluga jer je teško poslovati kada gradska vlast poskupi cijenu vode na 18 kuna, zahvaljujući odlukama aktualne vlasti Vrgorčani plaćaju najskuplju vodu u državi. Želim vratiti cijenu vode na deset kuna i potpuno ukinuti prirez sto će dovesti do novog investicijskog zamaha . Socijalna pitanja su apsolutno zanemarena, uopće ih ne zanima kako ljudi u Vrgorcu žive. Ja ću o tome voditi računa – poručila je Andačić.