Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Varaždinska županija

HNS o Čačiću: Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada

Radimir Čačić
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Božica Makar napominje da je Čačić u dva navrata, zajedno sa zastupnicima koje je držao pod kontrolom, u Saboru podržao državni proračun u kojemu nije bilo sredstava za škole u Varaždinskoj županiji, a kao prvi potpredsjednik Vlade nije ishodio stalno rješenje za sufinanciranje objekata izgrađenih po JPP-u, pa se, navodi, može zaključiti da je Čačiću očito važna isključivo samopromocija

- Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada. Upravo bi ta stara izreka mogla zorno opisati ponašanje župana Varaždinske županije Radimira Čačića koji ponovo i po dobrom starom običaju prijetnjama i uvredama pokušava ishoditi pokoji politički bod. Također, Radimir Čačić i dalje ima očiglednih problema s pamćenjem - ističe u priopćenju v.d. predsjednica ŽO HNS-a Varaždinske županije Božica Makar, regirajući na izjave župana Radimira Čačića o JPP-u.

B. Makar napominje da je Čačić u dva navrata, zajedno sa zastupnicima koje je držao pod kontrolom, u Saboru podržao državni proračun u kojemu nije bilo sredstava za škole u Varaždinskoj županiji, a kao prvi potpredsjednik Vlade nije ishodio stalno rješenje za sufinanciranje objekata izgrađenih po JPP-u, pa se, navodi, može zaključiti da je Čačiću očito važna isključivo samopromocija.

Podsjetila je i na izjavu potpredsjednika Vlade Predraga Štromara da će napraviti sve da se Varaždinskoj županiji nadoknade potraživanja. Od  2007. do 2009. sagrađena su i dograđena 32 školska i sportska objekta, no od 2015. država ne plaća preuzetu obvezu od oko 15 milijuna kuna godišnje.