Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska 36 pregleda
Prirodne nepogode ne poznaju granice

Hrvatska i Srbija zajedno će se boriti protiv poplava

Poplava, Sava
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Projekt se sastoji od pet paketa, a rezultati svih aktivnosti su tehnološki opremljeniji krizni stožeri koji će dobiti standardizirane operativne postupke za hitna postupanja

Spremnost za obranu od poplava i smanjenje šteta od poplave u slivu rijeke Save glavni su ciljevi gotovo 900 tisuća eura vrijednog projekta zajedničkog doprinosa transnacionalnoj spremnosti za izvanredne situacije u slivu rijeke Save (JENTRAP). Projekt koji zajednički provode Brodsko-posavska županija i grad Šabac financira se iz fondova Europske unije i predstavlja odličan primjer dobrosusjedske suradnje.

Na jučerašnjem predstavljanju u Slavonskom Brodu istaknuto je kako prirodne nepogode ne poznaju zemljopisne granice te kako će se provedbom ovog projekta omogućiti ublažavanje posljedica poplava, koje su posebno pogodile istočnu Hrvatsku i zapadnu Srbiju u svibnju 2014. godine.

- Projekt se sastoji od pet paketa, a rezultati svih aktivnosti su tehnološki opremljeniji krizni stožeri koji će dobiti standardizirane operativne postupke za hitna postupanja. Uz to, građani će dobiti potrebna znanja o postupanju u hitnim situacijama - rekao je Damir Mirković, direktor CTR razvojne agencije Brodsko-posavske županije.