Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Održivi razvoja zdravstvenog turizma

I novi KBC Osijek bit će u ponudi zdravstvenog turizma

Foto: Osječko-baranjska županija
- Prije četiri i pol godine započeli smo s projektom razvoja turizma kao nove gospodarske grane Osječko-baranjske županije, a osnovali smo i Upravni odjel za kontinentalni turizam koji sa županijskom Turističkom zajednicom radi na tomu  – rekao je župan Ivan Anušić

U Osijeku je održan Kongres održivog razvoja zdravstvenog turizma, čiji su organizatori LUX Promocija i Glas Slavonije, a pokrovitelji Osječko-baranjska županija, Grad Osijek, Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo turizma i sporta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU i ACAP.

Župan Ivan Anušić istaknuo je da je Osječko-baranjska županija proteklih godina napravila ozbiljne iskorake u razvoju turizma, u čemu važnu ulogu ima Vlada RH, te da je ministrica Nikolina Brnjac proteklih nekoliko mjeseci provela više kvalitetnih mjera koje se odnose na kontinentalni turizam.

- Prije četiri i pol godine započeli smo s projektom razvoja turizma kao nove gospodarske grane Osječko-baranjske županije, a osnovali smo i Upravni odjel za kontinentalni turizam koji sa županijskom Turističkom zajednicom radi na tomu. OBŽ ima veliki turistički potencijal, što se potvrđuje i kontinuiranim povećanjem broja gostiju. Zdravstveni turizam puno je više od standardnih turističkih sadržaja i ponude, a i tu smo otišli prilično naprijed – rekao je župan Anušić.

Dodao da će novi KBC Osijek također biti u ponudi zdravstvenog turizma, a tu su i projekti geotermalnih izvora, za što je završena studija koja potvrđuje da ova županija ima potencijale za njihov razvoj.

– Sinergijsko djelovanje županije, grada, ministarstava i Vlade RH mora zaživjeti kvalitetnijom turističkom ponudom OBŽ-a. U tom smjeru idemo, a pozivam sve zainteresirane na suradnju na tom zajedničkom projektu – poručio je.